no prawde mowiac ja wiekszosc sprzedalem niedwano
mianowicie sa 2 rzeczy przez ktore kursn nie wybil sie
1 ) nikt wie ile sprzedadza pp wlasciciele to wcale nie jest powiedziane ze fundusze beda kupowaly te akcje
moze beda moze nie a moze jak naprawde spadna te prawa poboru
poki co jezeli nei bedzie zainteresowania kursem a nie ma bo nawet pod split nic nie skoczylo a to uznawane jest za dobra rzecz to co sie bedzie dzialo jak prezes zacznie sypac prawami poboru
2 ) jezeli wejdzie przy przejsciu na gielde spollka ze emisja nowych akcji a wynika z tego ze jest to prawdopodobne to nie nikt nie bedzie mocniej spekulowal tymi walorami bo nie wiadomo po jakiej cenie dojdzie do emisji.
dlatego wiekszosc sprzedalem bo bylem mocno zapakowany w ta spolke czesc zostawilem ale juz taka ilosc ze nawet spadki nie uczynia jakiejsc mocnej wyrwy w moim porfelu.
tak ja rozumuje moze nie slusznie boze wyolbrzymilem te 2 rzeczy nie wiem
wydaje mi sie ze slusznie postapilem ze nakupilem luga bardzo duzo bo informacje wydawaly sie swietne i wydaje mi sie ze slusznie sprzedalem wiekszosc luga po tym jak prezes powiedzial ze nie obejmie wszystkich praw poboru i ze moze dojsc do emisj akcji przy przejsciu. Nawyklinalem juz w myslach prezesa i uwazam ze skoro mowi o tym ze pp chce sprzedac a ma on prawie 50 % akcji to nie ma co sie pchac i lepiej sobie nadstawic koszyczek jak wejda pp albo pda.
Przepraszam tych których naklanialem do kupna akcji choc uwazam ze nic zlego sie nie stalo bo kurs jest wyzej albo na tym samym poziomie od kiedy powiedzialem ze warto wejsc. NIe mowie zreszta ze nie urosnie - uwazam poprostu ze teraz to ruletka a ja kiedy inwestuje pieniadze to chce miec jak najwiecej przeslanek do wzrostow a jak najmniej do spadkow tu wydaje mi sie ze wystepuja bardzo mocne przeslanki po obu stronach.