Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,07 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: JESZCZE TYLKO 7 DNI CENA 3,10

Akcjonariusz! Przeczytaj wszystko jeszcze raz, tym razem że zrozumieniem… gdyż brak takiej umiejętności określa się fachowo jako analfabetyzm funkcjonalny… a póki co nie zakładam, że jesteś dotknięty tą przypadłością. Być może za szybko czytałeś… Nie denerwuj się i na spokojnie przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź oraz artykuł Pana Andrzeja Dobrzynieckiego – Cartera, pt. „Ochrona akcjonariatu mniejszościowego na przykładzie Redan SA”.

W którym miejscu mojej wypowiedzi (przytocz proszę) napisałem, że zarząd działa na szkodę spółki?
Ja takich okazów uczciwości, jak te z zarządu TFO, nawet nie podejrzewam o zamiar działania na szkodę spółki i akcjonariuszy (spraw Panie, aby dbali o interesy wszystkich akcjonariuszy nie gorzej niż dotychczas). Ale nie jestem pewien czy wszyscy mają świadomość konkluzji wynikających z:
1) Postanowienia Sądu Okręgowego w Warszawie – XX Wydział Gospodarczy z dnia 22 stycznia 2015 r., sygn. akt XX GC 1189/14, w powiązaniu z
2) art. 80 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, w powiązaniu z
3) art. 296 § 1 kodeksu karnego w powiązaniu z art. 297 kodeksu karnego, w powiązaniu z
4) wyrokiem Sądu Najwyższego z dnia 5 listopada 2009 r., sygn. akt I CSK 158/09 i wynikających z niego konsekwencji. Cytat: "Uznaje się więc za prawidłowy pogląd mówiący, że interes spółki nie jest niczym innym, jak wypadkową interesów wszystkich akcjonariuszy spółki, a zatem stanowi kompromis pomiędzy sprzecznymi interesami większości i mniejszości jej akcjonariuszy."

Wszystkie te kwestie masz dokładnie omówione w powyższym artykule (łącznie z godziwością ceny i sprzecznością interesów). Wystarczy przeczytać że zrozumieniem. Do tego nie jest potrzebne wykształcenie prawnicze, aczkolwiek to na pewno ułatwia zrozumienie treści i różnych zależności.

Jeżeli mają świadomość, to ok. Jeżeli masz co do tego wątpliwości, to wyślij proszę gdzie trzeba maila z linkiem do powyższego artykułu, zobaczymy co ci odpowiedzą…

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.