Krótko - odżyli i ten rok 1:0 dla Nich. Przynajmniej papierowo, choć pieniądze Ilskiego już raczej przeżarli. Ale do rzeczy:
Aer-Tech SAS - zaksięgowal stratę, wprawdzie CEO tłumaczą, że jest jednorazowa i tak pewnie jest. Kwestia to zagospodarowanie potencjału, a jest znaczny gdyż może generować nawet do 20 mln zł. przychodów rocznie ;). Jak to popędzą pojęcia nie mam. Widzę jednak, że to jest ich as i od tego zależy siła holdingu. Dalej nie wierzę, że się przebiją bo jak? Nie znam francuskiego, ale zastosowałem porównanie:
---------------------------------
link:www.aer-tech.com
link:www.aeroport.fr
---------------------------------
Aer-tech z internetu to raczej nikogo nie pozyska, (zero linków), ale chyba nie musi, może tam klasycznie się dzwoni, że się jest na rynku i naprawia, czy szkoli. Ta druga strona to jakiś portal francuski i ma 150 linków. Teraz odnośnie Herodeckiego: odważny chłopak z Tarnowa po SGH, czyli tzw. "moja menażeria" mam wrażenie, że kompletnie nietechniczny, biznesowo nie wiem, na pewno iPhona używa intensywnie (PR).
Kolja np. był fachowcem jeśli chodzi o lotnictwo. Luknij sobie na jego wątki - pisał/pisze jako delta777jet:
-------------------------------------
http://wwww.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/print.main?id=4850028
-------------------------------------
Wiedzę ma olbrzymią, a czytałem kiedyś kilka jego innych wypowiedzi. Znalazł aer przez sieć w 2008 roku, zainwestował swoje pieniądze i moim zdaniem to raczej Ilski Jego "dmuchnał", no ale na prawdę to też nie wiem..
Podsumowując - raport o tyle dobry, że nie zaniechają na chwilę obecną działalności. Będzie w ciągu kwartału emisja lub jak pisałem jakieś obligi celem dalszej egzystencji. Długofalowo - rok 2012 to rok zdjęcia pieluch i otarcia się z rzeczywistością czyli realnego pozyskiwania zleceń, bynajmniej nie z odpisów czy przetasowań księgowych. Poza tym raport jak zawsze lakoniczny, na zasadzie odpieprzcie się, nie mam czasu na bzdety, siła wyższa zmusza to skrobnę na kolanie i tyle
Pozdr - Jacek