Pepe,
Jestem fanem i obserwatorem rynku telekomunikacyjnego i rynku VoIP w szczególności. Znam ten rynek od wielu lat i uważam (jak zresztą chyba większość środowiska z tym rynkiem związanego), że EasyCall to mówiąc delikatnie czarna owca tego rynku.
Jest mi wszystko jedno, czy akcje EasyCall wzrosną, czy spadną, co przy obrocie który generują w zasadzie nie ma nic wspólnego z wynikiem spółki. Akcji tych nie mam, nie chcę mieć i nigdy mieć nie będę z powodów opisanych powyżej. Nie krytykuję spółki jako takiej, a jedynie komentuję to co publikuje. Publikuje generalnie rzeczy nieistotne lub śmieszne dla kogoś kto zna rynek telekomunikacyjny, stąd moje komentarze są raczej negatywne. Ich dane finansowe też są niespójne, a to znaczy, że nie do końca są transparentni.
Nie mam zamiaru powstrzymywać ludzi przed kupowaniem akcji - niech kupują jak chcą. Zwracam im jedynie uwagę na fakty, które uważam, że powinni przemyśleć przed dokonaniem zakupu. Niech podejmą tą decyzję świadomie (jeżeli to dla nich ma jakiekolwiek znaczenie).
Nie będę później mówił "a nie mówiłem". Po prostu będę zawsze komentował wiadomości, które będą spływały ze spółki.
Kama