chet
z nutką nostalgii wspominam te czasy, kiedy siedząc w pracy ok. 12-ej słuchałem w radio notowań giełdowych, a pierwsze kroki p pracy kierowałem do biura maklerskiego, żeby złożyć zlecenia i zobaczyć co w trawie piszczy, zaś wieczorami wklepywanie do programu kursów i wściekłość z tego powodu małżonki. Piękne czasy... Teraz w dobie internetu wszystko jest łatwiejsze.
Masz rację chet- na GPW największym ryzykiem jest inwestowanie długoterminowe. Przypomnijcie sobie choćby taką dawną perełkę- Elektrim...
Co do Netii to masz rację długoterminowo powinno być teraz ok., ale teraz po wygenerowaniu sprzedaży sytuacja dla posiadaczy jest że tak powiem nerwowa.
Ja również pamiętam te czasy jak netia wchodziła na rynek- czasy banieczki internetowej...
Co do TP SA to każdy kto jej nie ma a chce mieć czeka na korektę by wejść, a ona póki każdy czeka może nie nadejść. Jak przebije najbliższe silne opory to może pofrunąć sporo w górę.
Co myślicie o dalszej koniunkturze na GPW?
Większość chciałaby korekty, lecz czy korekta lubi słuchać większości?Moim skromnym zdaniem wszystko jest uzależnione od USA, a tam od S&P, który od 1000 pkt. ma przynajmniej 20% pole do zwyżki.