Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,50 zł , zmiana od tamtej pory: -17,43%

Re: jasiu misiaczku drogi ,SHORT kiedyś się skończy ,fundamenty są i

Wymienił 1 spółkę na 50 z koszyka. No to mnie tak średnio przekonał, że nie ma tu pod co grać. Wydaje mi się że tutaj kurs akcji spada a zyski ciągle rosną czy się mylę ? Tam gdzie gra animator, czyli ja małopłynnych spółkach tam drobni akcjonariusze nie mają wpływu na kurs. Tam gdzie gra fundusz tak jak tutaj, tym bardziej drobnica nie ma wpływu na kurs, efekt aż za dobrze widoczny. Tak jak napisałem, widać tu gołym okiem, ktoś wali pakietami po 50 tys akcji. Są dwa warianty, wysypuje resztki ale to może być jeszcze 1 czy 2 % wszystkich akcji albo jeszcze mocniej dociska kurs bo mu się spieszy. Robi to przed wynikami, mocno zastanawiające. Tak robią fundusze które wiedzą już jakie są najbliższe wyniki, niestety źle to wróży najbliższym wynikom. Ja osobiście jeszcze bym nie dokupywał akcji, chce wywalać, wywali i taniej

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FOREVEREN -1,70% 2,89 2025-09-26 16:43:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.