Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: Jaki OFE wybrać?

Jeśli ci zależy na stabilnym inwestowaniu oraz niskich opłatach za zarządzanie przy tym dochodzi stała wysoka pozycja w rankingach dotyczących OFE to polecam ci PZU "Złota Jesień" Jestem pracownikiem PZU ŻYCIE i mam na bieżąco wyniki i programy w których śledze sytuacje wszystkich funduszy jakie są na rynku i jesli mam ci krótko przedstawic sytuacje to odniose sie do gazety wyborczej w ktorej przedstawiane są wyniki z różnych miesięcy. PZU od czerwaca do grudnia utrzymuje wysoką 2 pozycję co oznacza że inwestuje stabilnie i nabywa jednostki uczęstnictwa po stałych wysokich cenach i co najważniejsze nie inwestuje bardzo ryzykownie co ma potem odzwierciedlenie na przyszłej emeryturze klijena. A co do COMMERCIAL UNION to zgadzam sie, że teraz jest na 1 miejscu przed PZU ale on od półroku był na 6 miejscu i dopiero teraz poszybował w góre ale to nie oznacza, że odrazu klijenci zarazbiaja krocie. CU inwestuje niestabilnie ponieważ kupuje jednoski po róznych cenach. Osoby w wieku 65 pozostając w CU zobaczą, że wachanie inwestycji tego funduszu sprawi, że klijeni będą 3 lata w plecy czyli jakby 3 lata swojego życia nie pracowali. Odniose się ING NACIONALE-NEDERLANDEN był od czerwaca na wysokim 3 miejscu ale teraz jesli chodzi o aktualny ranking spadł na 5 miejsce. Jeżeli chodzi o ten fundusz nie bede komentował bo nie ma czego każda inteligenta osoba która troszke sie orientuje w funduszach wie, że NACIONALE jest dobra tylko w reklamach telewizyjych. Nie powiem bo to swietny bank i profesjonalna obsługa ale jeśli chodzi o OFE stanowczo odradzam wybur tego funduszu. I uwaga wchodząc do banku ING agenci tego funduszu pokazuja osobą które zamierzają wybrać OFE rankingi gazety wyborczej z kwietnia w którym NACIONALE był na 1 miejscu, niechcąca popłynął z miesiąca na miesiąc aż znalazł sie na niechlubnym miejscu dla tego funduszu 5. Więc jak będziesz cos podpisywał to poproś o aktualny ranking na styczeń. Jeżeli chcesz aktualne rankingi i statystyki z gazety wyborczej od kwietnia to napisz na mojego e-maila a na pewno pomoge ci dobrze wybrać i utciwie pomóc. Mój e-mail to mendrak-pzu@o2.pl