Dnia 2020-12-14 o godz. 16:31 ~stnr napisał(a):
> Co za różnica. Ja jestem fanem spółki. Kupiłem i nie sprzedaje. Osobiscie uważam że to dobry interes - a zastrzeżenia prezentuje na forum. Forum Romanum. Moje zastrzeżenia co o cen w przetargu to tylko moja opinia... Oparta na wiedzy ale opinia. Zresztą ostatnio prezes odpowiedział na to zastrzeżenie - nie działamy w próżni i w to akurat wierzę - te 20 procent opustu ceny to wyliczone ryzyko związane z konkurencją. Tak jak pisałem wcześniej ja już do portfela nie dokładam... Bo nie mam. A że w tym roku już nie wzrośnie? Toż to prezes sam powiedział że nic na szybo nie podpisują a rozmowy są o wdrożeniach przyszłorocznych.
W pierwszym przetargu OK.
W drugim pojawia się jednak pytanie - z jaką konkurencją? Nowo narodzoną?
Bez sensu jest unikanie nieistniejącego prawdopodobnie ryzyka.
Odpowiedź na pytanie o taką kalkulację jest inna i wynika z doświadczenia w przetargach budżetowych.
ITL wybrał mniejszy zysk i tym samym ruchem wypracował dobre relacje z Zamawiającym. Znaczy patrzy w przyszłość i liczy na współpracę, a nie kasuje bezbronnego klienta.
I to jest jedyny plus tej sytuacji, a nie to co napisałeś i co podchwyciła owca w charakterze poduszki przy twardym lądowaniu.
Powyższe też rokuje dobrze na kolejne kółko, czego wszystkim życzę przed Świętami.