No to policzmy....
Strona 13 raportu
Środki pieniężne w kasie 15850 zł
Aktywa finansowe 337823 zł
Raptem ogrom gotówki … śmiechu warte,
A co do wartości księgowej, to z tego co przeczytałam do swoich aktywów liczą wierzytelności !!!
wierzytelności, czyli długi szpitali i innych podmiotów - wszystko to moim zdaniem opiera się na kruchych podstawach. ….........…..vide Getback.
Jedyną pewną rzeczą jest ich dług
A dług w formie obligacji, czy pożyczek można zrolować, albo wykupić - forsy w kasie brak, to można tylko zrolować .. i tu dochodzimy do sedna - dlaczego tak kurs spada .
Otóż Getiny Czarneckiego zapewniały finansowanie , czyli rolowanie obligacji a teraz banki Czarneckiego mają szalone kłopoty i są nad przepaścią i co się stanie jak KNF zawiesi ich działalność, albo zmusi ich do ograniczenia działalności - zresztą Idea bank już zapowiedział ograniczenia działalności.
To dlatego MWTrade tak leci, bo w związku z możliwym brakiem finansowania spółce grozi katastrofa. Katastrofa czyli upadłość, która może się dokonać lub nie.
Takie to są moje wnioski.
Moim zdaniem znaczna część akcjonariuszy myśli podobnie i skraca pozycje i kurs spada. Ale każdy podejmuje ryzyko na własny rachunek i na swoją odpowiedzialność. A ja tylko zamieszczam tu swoje przemyślenia, tak więc szanowny czytelniku kieruj się swoim rozumem i właściwie oceniaj ryzyko.