Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,90 zł , zmiana od tamtej pory: -85,71%

Re: jak myslicie ile moga miec z jednej reklamy ??

Romek reklama reklamie nierówna !
Są plansze reklamowe, są reklamy 20 i 30 sekundowe, są reklamy w które wiele razy kliknąłem przez przypadek i mnie przekierowało do sklepu, a nawet jedną apkę ściągnąłem przez przypadek. To pewnie ma inną wycenę.

Czytałem, że wyświetlenie paczki 1000 reklam to zysk ok 2 dolarów. Jednak nie przywiązywałbym się do wyceny jednej reklamy a czasu poświęcanego na grę per użytkownik. Ja sam grając sporadycznie widziałem już ok 200 reklam.

Moim zdaniem najważniejsze jest teraz żeby vivid rozreklamował grę na androidzie i rozwijał ten produkt. Nowe mechaniki, nowe pojazdy z upgrad`ami np. motory (ścigacze, choppery), nowe trasy, nowe misje, etc... część z tych rzeczy mogą zrobić niewielkim kosztem. Sądzę, że po sukcesie tej gry Vivid się na to zdecyduje. Kolejne aktualizacje mogą zmienić trochę monetyzację gry. A może zostawią ten projekt i wydadzą podobną grę we własnym zakresie bardziej dopracowaną na bazie obecnych doświadczeń w przyszłym roku. Tak czy inaczej sam Prezio nie spodziewał się takiej popularności gry i zgadzam się z nim również myślałem że będzie to coś ala road hopper. Wydaje mi się że przy tym projekcie bardziej liczy się zebrane doświadczenie (analiza zebranych danych odnośnie gry wyścigowej endless runner) oraz rozwój projektu wydawniczego. Manny musi powtórzyć sukces Creeda/Rockyego a Metal Fist musi przebić sufit i będzie dobrze. Na koniec roku mamy jeszcze jedną a może 2 premiery. Chociaż osobiście wolałbym 1 premierę i aktualizacje dopracowujące highwaya, mannego i metal fista w ramach których zwiększą też kontent. A poza tym zawsze będą jakiś małe bugi dla wybranych modeli telefonów tym bardziej że w tym roku flagowce jeszcze nie wyszły i to może też z tego względu przesunięto premierę ich najważniejszej gry z marca na czerwiec. Mannego nie mogą przesunąć bo mamy walkę 22 kwietnia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VIVID -0,83% 0,71 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.