Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: Jak dobrze, że są z nami jeszcze Polacy żydowskiego pochodzenia....

Zdecyduj się czego facet chcesz? Darmowej służby zdrowia czy służby zdrowia na wyższym poziomie? Darmową służbę zdrowia masz teraz ćwoku.

Poniewaz mam lekkie dolegliwości kręgosłupa (każdy coś tam ma) postanowiłem przejść przez procedury społecznej służby zdrowia. Zgłosiłem się we wrześniu do lekarza rodzinnego, ten dał mi skierowanie do specjalisty neurologa a ten do rehabilitanta. Czekałem miesiąc czasu, żeby się do niego dostać. Po wizycie otrzymalem skierowanie na rehabilitację. Jestem zapisany na połowę lutego. Najgorszą rzeczą jest czas, czas i jeszcze raz czas. Bo warunki służby zdrowia się poprawiają w szybkim tempie. Super gabinety, technologie IT (zdjęcie kręgosłupa dostałem na płytce CD a nie na kliszy !!!) a to, co przewiduje rehabilitacje dalece przekracza moje oczekiwania (wiem z relacji tych, którzy są już po takiej rehabilitacji). Aparatura, lasery, elektromasaże, masaże tradycyjne - kosmos. Będąc w USA i korzystając z prywatnego gabinetu nie mogłem liczyć na taką usługę ,jaką mam teraz w Polsce w publicznym zakładzie.
Zatem przestań pieprzyć i rusz głową, żeby kolejka do specjalisty była kótsza. Wprowadzenie symbolicznej opłaty np.25 zl przegoni hipochondryków z korytarzy przychodni i szpitali a komercjalizacja służby zdrowia przeciwdziałać będzie temu, co zdarzyło się w Centrum Zdrowia Dziecka. Tyle w temacie.