A ja nie lubię jak wyzywasz wszystkich od leszczy i wszystkich wrzucasz do jednego wora, bo każdy się uczy i zawsze o tym piszę, że na giełdzie jestem dopiero od roku. W MWT wierzyłam bardzo i przykro mi to powiedziec, że spółka zeszła na psy. Nie zaprzeczysz, że dużo umów podpisywali i szybko się rozwijali. Ja nie lubię społek - drukarni akcji, bo to do niczego dobrego nie prowadzi dla akcjonariuszy, a Czarnecki nie robi dodruków. Niestey, włączył sobie MWT do Getinu i swoimi ludźmi obsadza stanowiska, a umów brak i tak się skończyło. Od zeszłego roku wiele się zmieniło na gorsze, Prezes siedzi do 2013, ale vice już olał sprawę. Dlatego każdy inwestor musi sam trzymać rękę na pulsie (enterze) i sam decydować. Może nie uwierzysz, ale żal mi tej spółki.
A o Widokenie to sobie poczytaj na wątkach. Ja lubię spółki, które mają konkretną wizję, a nie takie tam jakieś duperele, jak wiele na NC i nie tylko. Widoken ma zakład i umowy zbytu też ma zagwarantowane; podoba mi się, że chcą mieć wszystko swoje od miskantusa po energię. Ich strategia polega właśnie na tym: sprzedaży nie tylko peletu, ale też roślin, energii i budowie kolejnych zakładów. Ten zakład produkuje 40 000 ton pelletu rocznie = ok. 10 mln zysku netto. + inne zyski (miskantus, energia). Zgadzam sie, że budowa kolejnych zakładów będzie trwać i zgadzam się z tobą, że jest to inwestycja na kilka lat, ale teraz temat alternatywnych źródeł energii będzie na topie. Chyba znasz angielski, bo mi podesłałeś artykuł na ten tamat, wiec sobie poczytaj i weź pod uwagę bliskość Żuław do Skandynawii i ceny tamtejszego pelletu.
Ja lubię ludzi ambitnych a zarząd Widokena mi wygląda na takich, którzy realizuja założone przez siebie cele (do tej pory tak jest). Problemów jest tam wiele, czekanie na dofinansowania, itp. , ale zaklad można już wybudować w ciągu 8-10 mies.
To nie jest forum Widokena i nie będę Wam go zaśmiecać, ani Cię nie namawiam, rób jak uważasz.