Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: IZOLACJA --------- info

Dnia 2009-05-19 o godz. 10:30 ~M20 napisał(a):
> Po tym co się wydarzyło z kursem w ostatnim czasie zaczynam
> wieżyć w to co mówi smok.Kurs urósł tuż przed złą
> informacją bo przestraszyli się że spadnie tak nisko że
> trudno będzie myśleć poważnie o splicie.Więc wszystko co
> się tu dzieje jest sztuczne to trzeba nazwać po imieniu.To
> oszustwo i to na dużą skale.Ciekawi mnie co na to KNF.
Kto
> w obliczu złego info podnosi kurs o 20 -30%.A po złym infie
> kurs nie spada tylko rośnie.Czyste ubieranie ludzi?

Stare numery. KNFu to nie interesuje, bo trudno udowodnić istnienie spółdzielni. Jedyną metodą na zahamowanie spekulowania kursem byłoby wprowadzenie limitu 1 transakcji dziennie na 1 spółce. Wtedy udałoby się ograniczyć spekulacje.

Na razie Izolacja sobie poleci. Dzisiejsza korekta do 30 zł to pikuś i nie świadczy o zahamowaniu tendencji spadkowych. Trend wzrostowy z ub.tygodnia był pozorny (fałszywy sygnał). Lada chwila wygeneruje się czytelny sygnał S.

Jak kogoś podnieca fakt, że spółka staje się zarzewiem spekulacji to jego problem. Mnie nie interesuje ktoś, kto chciałby szukać złota w szambie. Sam czasami podłączam się do spekulacyjnych spółek, gdy widzę w tym szansę na zarobek. Ostrzegam jednak niedoświadczonych przez stratami. Nie naganiam na spadki bo w tej chwili akcje Izolacji są dla mnie śmieciem. Na tym poziomie na pewno ich nie kupię. I jest mi obojętne, co się z nimi stanie. Inwestuję gdzie indziej.

Patrzę tylko z politowaniem i żalem na osoby, które wzajemnie zagrzewają się do bitwy, która jest w rzeczywistości bitwą o kurze g...o.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IZOLACJA 1,99% 4,10 2026-01-30 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.