Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Interesująco...

obserwuję spółkę od ponad roku (między wieloma innymi). Zatem kilka refleksji
- po tym jak bluetax (swoją drogą co za półmózg o tym zdecydował, bo to chyba było najlepsze aktywo tego biednego blutaxa) sprzedał wszystkie akcje Fasta podaż zmalała bardzo widocznie,
- prawie 70 % wzrost został zraelizowany tak naprawdę na 2 sesjach (w sumie ok 700 tys obrotu)
- Fast ma niewielki freefloat i ciekawy akcjonariat (chyba trzymają prawie 90% freefloatu w szufladzie)
- potencjał do wzrostu jest bardzo duzy ale przy wysokim kursie (0.80 - 1.00 zł) zmoze być problem z wyjściem bez zwału
- kurs ok 0.50 zł będzie trzymany przez mocne ręce bo jest potrzebny spółce do minimalnej wymaganej kapitalizacji na rynek główny
- do tej pory zarząd dotrzymał chyba wszystkich obietnic wynikowych
- jeżeli zrobią zysk - 7,5 mln na koniec 2009 jak obiecują, to będzie chyba najbardziej rentowna i dynamiczna spóła na całej giełdzie

Ja się jeszcze na Fast nie zawiodłem. Cieszę się że udalo mi się całkiem duzo skupić w ostatnich miesiącach przed wzrostem. W spekulcje i krótką grę się nie bawię a jak ktoś mi wystawi cokolwiek poniżej 40 gr, to biorę jak leci
Teraz czekam na dobry raport półroczny i liczę, że znowu się NIE zawiodę.
Pozdrawiam wszystkich inteligentnych akcjonariuszy Fast Finance

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FASTFIN -2,88% 1,01 2023-10-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.