Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Integer to może być wydmuszka

To może ja jako pracownik Poczty Polskiej włącze się do dyskusji i potwierdzę opinię pisaną przez LOLA. Ub. rok był dla poczty bardzo zły, spadek ilości przesyłek szczególnie od nadawców masowych był aż nadto zauważalny. Odchodzili od poczty z dnia na dzień. Obecnie, od nowego roku dostrzegam pewne zmiany, gdyż pojedyńczy nadawcy zaczynają wracać do PP. Nie wiem jaka będzie skala tego zjawiska oraz w jaki sposób poczta zaczęła ich odzywkiwać, ale znów "wróciły" do nas listy, których od około pół roku nie było. Chodzi przede wszystkim o 2 firmy zajmujące się sprzedażą wysykłową odzieży i wysyłające Pocztą katalogi reklamowe. Nie wiem czy będzie to dalej postępować, bo minęło dopiero 2 tygodnie nowego roku, ale ja jako pracownik pocztowego "dołu" mogę jedynie potwierdzić iż zauważam, że poczta podjęła chyba próbę "odbicia" części tego co utraciła. Jednocześnie mogę się domyślać, że w związku z takim działaniem kolejni klienci masowi nie będą już tak łatwo odchodzić od PP. Oczywiście InPost jako największy niezależny operator pocztywoy w Polsce będzie zapewne nadal się dobrze rozwijał, ale myślę że nie będzie miał już tak bardzo z górki jak na początku się spodziewał. Poczta nieco się ocknęła i jakkolwiek nadal jest to moloch, to możliwości działania ma przy InPoście ogromne. Oczywiście ma też obowiązki, których nie ma InPost, ale nadal ma dużo atutów. Piszę to w kontekście obecnej, baaaardzo wysokiej wyceny Integera (c/wk 5 !!!!), która dyskontuje fenomenalną przyszłość spółki. Myślę, że ten rok da dużo odpowiedzi na pytanie czy będzie ona fenomanalna czy też tylko bardzo dobra. Obecnie wycana Integera jest "euforystyczna". Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INTEGERPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.