Intensywny dzień. Myślę, że w pewnym momencie nikt nie wiedział co się dzieje i co robić. Całkowite pokrzyżowanie planów.
Czekamy na informację o dronach. Dnia 23 czerwca zamknięcie obligacji w Santander na 77 mln złotych plus zysk kapitałowy z operacji. Gotówka będzie czekać na podjęcie nowej działalności.
Jeśli będzie to ta wspomniana przeze mnie firma z Iławy to tak naprawdę naturalna sprawa, że pewne korzyści zostały zauważone, przedyskutowane i podjęto męskie decyzje, gdzie każda ze stron coś traci na rzecz przyszłych korzyści. Stawiam na joint venture. Grupa WB jest za duża i może samodzielnie podejmować działania a gdy wchodzi w kooperację to kimś kto ma know-how. W przypadku Lubawy jest podobnie. Lubawa nie ma know-how, lecz ma kapitał, kontakty, doświadczenie w zdobywaniu dużych kontraktów oraz majątek, który jest zabezpieczeniem na rzecz realizacji kontraktów, i podejmowanych umów kredytowych.
Poszukam kolejnych informacji w tym temacie. Może coś się jeszcze wyklaruje. A uparty jestem...