Właśnie dlatego że robią tą grę już tyle lat i z takimi ciągłymi problemami, będzie wyglądać beznadziejnie i będzie zabugowane bo proces produkcyjny odbywa się cały czas z wiecznymi problemami. Poza tym zdają sobie sprawę że gracze którzy byli tym tytułem zainteresowani lata temu, już dawno postawili na nim krzyżyk i zwyczajnie im się już pewnie nie chce do tego przykładać, bo sami stracili chęć, cierpliwość i wiarę do tego. Inwestorzy jak widać też już ten projekt olali i w niego nie wierzą.
Więcej niż pewne, że będzie tak: lekka podbitka na prezentacji, ktoś naiwny się złapie, ktoś mądry ucieknie, kurs zjedzie potem na nowe minima a gra okaże się niewypałem z którego już dawno miał zostać zrobiony odpis aktualizacyjny. Wishlista będzie budoać się słabo, bo tytuł już jest o jakieś pięć lat przeterminowany, firma podejmie kolejny raz decyzję nad kompletną przebudową tytułu, plan wyjścia huntinga we wczesnym dostępnie zostanie przełożony o kolejne kilka lat i zamiast wyjść powiedzmy za trzy lata, będzie miał wyjść za sześć, aż w końcu podejmą decyzję o odpisie aktualizacyjnym i anulowaniu projektu.
Wspomnicie moje słowa.
A co do Infection na konsole, to ten port to jest jakaś pomyłka, to jest typowo pecetowa gra a nie tytuł konsolowy i te miliony na niego poszły raczej w błoto.