Forum Giełda +Dodaj wątek
A ja trochę inaczej...

Wiem, ze wielu jest zmeczonych hustawką.
Na razie nawet plotki są zdyskontowane.
Do tego zagrożenia - wszelkie dotyczą nie tylko spółki i sektora, ale otoczenia:polskiego (zawirowania popowodziowe, wybory, ewentualna nowelizacja budżetu) i globalnego Azja, USA, problem grecko-węgierski, euro/dolar, zawirowania na rynku ropy i metali, napięcia Izrael-Liban, Korea itp.)

No i co zamiast? Oto moja alternatywa dla inwestujących srednioterminowo i przesłanki do otwarcia pozycji w Synthosie - przeczytajcie, obejrzyjcie wykres, wskaźnik, rekomendacje i opinie, poczytajcie o spółce i jej produkcji.

A oto moje argumenty:
- trend (mimo kryzysowych czasów) i obiecujacy wykres
- stabilność wskaźników
- mocne fundamenty (spółka znana i przewidywalna, w przeciwieństwie, np. do debiutu Tauronu)
- technicznie też dobrze (konsolidacja przed pokonaniem ostatniego oporu na 1,88)
- ilość chetnych (jawnych i ukrytych - sam tam jestem ukryty) do kupowania (także plotek pod pozytywny wynik mediacji?)
- brak chetnych do taniego sprzedawania (jak wyżej?)
- nieopłacalność strajku i dla pracujących (tracą kasę, a nawet mozliwość utraty pracy) i dla zarządu (mediacje skazane na kompromis ze wzgledu na przyszłe podwyzki i na wyniki spółki oraz realizację zamówień)
- wyniki za 2 Q raczej zbliżone do tych za 1Q, czyli co najmniej dobre
- popyt na wyroby także z powodu na powódź (np. styropian)
- rozwijanie inwestycyjne (ostatnie kredyty i kapitał zapasowy na to przeznaczony)
- taniość akcji z uwagi na przedtauronowy debiut i chwilowy brak zainteresowania SNS (obecne mniejsze obroty)
- brak widocznych transakcji spekulacyjnych
- decyzja o dwidendzie juz zdyskontowana przez rynek
- bardzo atrakcyjna cena
  • IMPEX Autor: ~tego
  • Re: IMPEX Autor: ~juppi
  • Re: IMPEX Autor: ~rywen
  • Re: IMPEX Autor: ~beata
  • Re: IMPEX Autor: ~krokus
  • Re: IMPEX Autor: ~juppi

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.