a jakie to ma znaczenie w grupie kapitałowej? np przeciez jakby sprzedali za 10 mln to nie oznacza to nic liczy się to za ile to sprzedadzą do klienta a w grupie zostanie ta sama kasa a jak w spółkach rozłożona no to np nie wiem czy wiesz wynika z zarzadzania kapitałem np spółka ma kase w grudniu kupuje odsprzedaje zeby miec kase na funkcjonowanie. Dwa bank może nie chciec pozyczyc kasy spółce holdingowej tylko operacyjnej cała developerka tak działa. Z tego tytułu jesli juz to będzie wynik dodatnina poziomie jednostkowym na skonsolidowanym nie i to nie w Q4 tylko jak juz do Q1 2025.
A dlaczego podnieśli całe ogromne pieniądze;-) a moze dlatego że powstał operat pod kredyt? że jest warta więcej itd
dobra nie ma z kim tu rozmawiać a jak już do o kosztach długopisów i chyba nikt nikgdy tu biznesu nie robił
jak się chesz czepiać to szedłbym bardziej w kierunki konkurencji na rynku PV bo ona jest większa jest presja cenowa choć koszty spadają urządzeń.
No a w domkach napewno ryzykiem jest to że jednak sprzedaż ich do klienta jest ciężka nie wiem jak na rynku Żywieckim ale sytuację w develoeprce znacie. Dwa nie jest to jakas wielka inwestycja więc ryzyko jest powiedziałbym średnie minus
prosze rozmawiajmy ale nie na takim poziomie;-) bo ryzyka są jak w każdej spółce a tu ktoś pisze ze działka podrożała;-) jakby byław tej samej cenie tez źle a jak w niżzej że strata i armagedon;-)