Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: ignorantia legis excusat neminem

W swoich artykułach nie mieszam ani ciut ciut tej spółki z gównem, a artykuły przeze mnie publikowane za pośrednictwe mojego serwisu mają o wiele większy zasięg niż komentarze i wpisy ludzi na forach bankiera, które tak jak w Twoim przypadku nie mają jakiejkolwiek wartości merytorycznej.

Uważasz, że kurs IQ Medica będzie rósł ? Fajnie, bo ja też tak uważam.

Ktoś zwrócił uwagę na brak informacji o przekroczeniu progów, co jest bardzo słuszną uwagą. Czy to źle ? Nie, bo nie Ty będziesz miał z tego powodu problemy. Jeżeli tego nie dostrzegasz, wniosek jest jeden.. brak Tobie należytej wiedzy, doświadczenia... wykształcenia w przeciwnym wypadku nie ujadałbyś na wieść o informacji, której dotyczą wcześniejsze wpisy, bo każdy mniej lub bardziej szanujący się, poważny inwestor długo czy krótko terminowy wie, że brak takiego komunikatu nie ma jakiegkolwiek wpływu na zdołowanie kursu. Ty niestety okazałeś się leszczykiem, który dopisał sobie resztę. Zauważ, że tu nikt nie pisze o jakichkolwiek spadkach i ja oczywiście bym się cieszył gdyby kurs zaczął rosnąć, bo sprzedałbym resztę akcji z jeszcze większym zyskiem.

Skoro już pisałeś, że mieszam spółkę z gównem to może zacznę to robić. Choć nie będzie mi to na rękę, ale spróbujmy. Akcje IQ Medica są obarczone ogromnym ryzykiem inwestycyjnym, nie widzę by inwestorzy zabijali się o akcje na tej korekcie, więc moje stwierdzenie jest jak najbardziej trafne. W normalnym układzie już dawno powinniśmy zobaczyć tutaj 3 złote, ale kurs w te rejony nie dochodzi, tylko dlatego, że insajderzy kręcą własne lody. Z uwagą śledzę wasze wpisy i gdy na pytanie zadane przez jednego z was o liczbę posiadanych akcji wypisujecie te ilości, wniosek nasuwa się następujący. Albo kłamiecie, albo przy 2 złotych z akcji wychodziła osoba, która objęła akcje w prywatnej ofercie. Nie widzę też by fundusz inwestujący w spółki z NewConnect, a trzeba dodać że ów fundusz potrafił zainwestować 2 mln zł w daną spółkę, inwestował w IQ Medica. Dlaczego nie inwestuje ? Bo wybiera tylko te spółki, które posiadają ogromny potencjał wzrostu, ale muszą przynosić przychody adekwatne do prowadzonej działalności.

Ale żeby Twoja wybujała fantazja czegoś teraz sobie nie dopisała, to radzę podchodzić do wszystkich zamieszczony tutaj teorii z umiarem, bo za chwilę stworzą się przecudowne teorie, których ani Ty, ani nikt kto wypowiada się na tym forum nie będzie w stanie ogarnąć.

W raportach kwartalnych pojawiło się światełko ostrzegawcze o czym zarówny Ty wspominałeś. Pojawienie się nowego inwestora niejako wyłącza to światełko i daje duże szanse na pojawienie się zielonego światła. Jednak jest to proces bardzo długotrwały, a ja nie szukam inwestycji długoterminowych na NC. Pojawiła się okazja inwestycyjna na spółce notowanej na WIG20 to bez większego zastanawiania się sprzedałem większość akcji IQM i ulokowałem w kapitał w walor, który przyniesie mi zyski takie same gdybym sprzedawał akcje IQM po 5 złotych. Różnica polega na tym, że zysk ten osiągnę zaledwie w kilka sesji.

Jeżeli będę mieć pewność, że sytuacja w IQM została ustabilizowana i rozwój spółki będzie sprawą dopiętą na ostatni guzik, wtedy dokupię akcji, a czy będę kupować po złotówce czy 2,50 to już większego znaczenia nie będzie miało bo i tak zarobię na tym minimum 100%.

Raporty kwartalne wskazały kierunek dokąd zmierzała spółka, a jej tyłek został uratowany tylko i wyłącznie przez Makro Holding. Dopóki nie jesteś inwestorem fundamentalnym to ta informacja powinna być dla Ciebie nieistotna bo... niektóre spółki które notują olbrzymie straty są pompowane na niepojętnie wysokie poziomy.

Każda spółka ma swoje plusy i minusy. Nie każdy jej akcjonariusz ujada jak Ty gdy tylko na forach pojawią się pojedyncze negatywne wpisy. Jesteś chłopie tak słaby, że sobie nawet nie wyobrażasz, boisz się że nie wyjdziesz ze swoich akcji i stąd Twój niemy krzyk.

Pocieszę Cię, zarobisz na tym, ale nie teraz. Ja planuję większy zakup IQM w okolicach czerwca. Nie będę podawał cen docelowych bo jeszcze zaczniesz się wywalać kilkanaście groszy poniżej.

Twoja wiedza na temat Makro Holding SA jest tak malutka jak ptasi móżdżek. Skąd masz pewność, że nie jest to emisja spekulacyjna skierowana tylko do jednego inwestora ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IQMEDICA -2,63% 0,66 2012-07-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.