Też się nie spodziewałem. Naprawdę jestem pod wrażeniem wzrostu w ostatnich kilku miesiącach.
Ciekawe jak się zachowa w 4-tym kwartale zysk netto. Rok temu był relatywnie bardzo niski (0,11 mln zł), dlatego nie mam kompletnie pojęcia, czego oczekiwać w tym roku. W 4-tym kwartale są zawsze najwyższe koszty usług obcych, no ale skoro te usługi (płatnościowe i kurierskie) są odsprzedawane z marżą, to teoretycznie nie powinno to negatywnie wpływać na zysk netto. Ale w praktyce to chyba różne przesunięcia czasowe pomiędzy księgowaniem kosztów usług a księgowaniem przychodów z ich odsprzedaży, powodują nieprzewidywalne (dla nas) wahania. Nie wiem, nie znam się na księgowości. Może ktoś to ogarnia i się wypowie? A może pan prezes, który tu czasem zagląda, będzie tak miły i wyjaśni? :)
Fajnie by było, gdyby w raportach kwartalnych przychody były pokazywane z rozbiciem na przychody z usług własnych i przychody z odsprzedaży usług obcych. Wtedy moglibyśmy lepiej oceniać z czego wynikają wzrosty przychodów i jakiego zachowania zysków netto spodziewać się w przyszłości.
Tak czy siak, spółka rośnie rewelacyjnie i tę inwestycję traktuję zdecydowanie jako długoterminową :)