Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,76 zł , zmiana od tamtej pory: 69,32%

Re: i pyk... kolejna przecena LotF o -50%

Komunikaty o planowanym roku premiery jakoś nigdy się nie sprawdzały, zawsze były opóźnienia, nawet gdy wszystko szło nie tak źle, jak teraz - cofnięcie Survivala do etapu preprodukcji, czyt. planowania mechanik rozgrywki to ogromny krok wstecz, dlatego uważam, że tu 2026 jest zagrożony, a nie 2025. I pamiętaj, że w komunikatach była mowa o dacie wejścia zaledwie w "early access". To jest nadal projekt palcem po wodzie pisany.

Co do braku kasy, to chyba nasze (jak to ładnie ująłeś "czarnowidzów") prognozy są bliższe rzeczywistości, niż optymistów, marzycieli, wisielców wesoło dyndających na hakach. W kasie spółki hula wiatr i to jest fakt udokumentowany ostatnim raportem okresowym. Deal z Micro$oftem na krótko podratuje kasę spółki, ale Gape Pass nie jest stałym źródłem dochodu, tylko jednorazowym strzałem. Emisja ratunkowa została zawieszona, ale nie odwołana. Kasy nie przybyło na tyle, żeby można było dokończyć jakikolwiek projekt, dlatego nie przekonuje mnie twierdzenie rudego, że wycofanie się z emisji nie było spowodowane brakiem chętnych do objęcia nowych akcji. Prędzej, czy później ten temat wróci (obstawiam, że prędzej... tym bardziej, że LotF się nie zwróci, ani w tym roku ani nigdy, ale to temat na osobny wątek).

A pojawienie się jakiś inwestorów musiało mi jakoś umknąć... bo chyba nie traktujesz zawarcia umowy z Epickiem jako pojawienia się jakiegoś inwestora :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CIGAMES 3,47% 2,98 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.