Jak się wczytasz w te raporty, to zobaczysz że one są robione tak żebyś za Chiny nie doszedł jak jest naprawdę.
Np. w raporcie kwartalnym masz przychód podany po odjęciu prowizji, podatków i kosztów poniesionych przez GMG i teraz się zastanawiaj ile to jest.
W raporcie gdzie pisali o zwrocie była mowa tylko o wersji na PC, więc teraz się zastanawiaj ile wzięło MG za portowanie, bo tej informacji akurat nigdzie nie ma. Mi wychodzi że coś około 2 mln, czyli odebrali sobie w ten sposób swego rodzaju haracz za wkład w ATS przez nastaniem GMG.
No i masz lipcowy raport gdzie są przychody bez podatków i prowizji, ale też bez podawania kosztów MG tylko z kosztami GMG.
Generalnie po zebraniu wszystkich ESPI pewnie dałoby się to policzyć i dojść co gdzie i za ile, ale z drugiej strony po co mam to robić? Ani mi od tego nie przybędzie na kursie, ani ta wiedza nie zmienia tego że czekam na ATS 2.
Myślałem że koszty będą mniejsze, no ale MG upomniało się o swój kawałek tortu (i nie chodzi o te 10% od zysków), tak wiec Road nie zostało już nic. Można za to podziękować Nowakowi, bo dzięki jego nadzorowi nad developmentem gry, była w tak beznadziejnym stanie, że MG musiało wziąć obcego wydawcę, który zjadł zysk Road, aby spółka miała szansę przetrwać.
Wypada się cieszyć, ze jest finansowanie na ATS 2 i czekać na podbitkę pod to. Kapitalizacja jest już na dobrym poziomie do czekania. Jak widać nawet po tym raporcie nikt nie wykonał nerwowych ruchów, więc zostali już najwytrwalsi.