KNF sie niestety zgadza-dziwne, w naszym wypadku 81 mln czeka w kolejce do przyklepania. Masz racje, jakby znalezli inwestora i opchneli te akcje po 0.2 byliby 8.1 do przodu + 0.9 (lub ewentualnie kilka p-ktow wiecej za te pierwsze co oficjalnie sa i nabyli od poprzednich wlascicieli) razem wiec przyjmijmy, ze 9.5 by mieli na +, dolozmy te wartosc emisyjná 8.1 (zwolnienie zabezpieczonia pewnie w maszynach etc - pewnie kasy teraz nie wylozyli to mamy ok. 17 mln, zrobmy akcje po 0.3 to bedzie 17+9=26, wylozyli na splate dlugow i cala operacje przejecia ok. 30 mln, wiec obecna cena ok. 0.35 daje zwrot wlozonych pieniazkow pod warunkiem, ze ktos nabylby pakiecik 90 mln i przejal browar, co wadaje sie czysta fikcja, ale przeciez tu o biznes chodzi, nikt nie wklada 30 baniek zeby wyjsc po prawie roku na 0 (operacje wykupu akcji z rynku mozna wg. mnie dostrzec od poczatku wrzesnia - duzo pionowych niebieskich na wykresie-zastanawia kto to kupowal-info o spolce New Business jeszcze nie istnialy, ale zamierzenia byly i pewien waski krag ludzi o tym wiedzial). To co Pawel napisal brak info (bo tu tylko infa o kolejnych dodrukach) o jakichkolwiek sukcesach, pracach, rozwoju rynku-generalnie cisza-mozna smialo powiedziec, ze wlasciciel/wlasciciele robia wszystko aby zniechecic potencjalnie zainteresowanych (o czym kiedys pisalem) jest interesujacy - moze wynikac z obawy, ze KNF, gdyby akcje podskoczyly do np. 1 zeta moglby zablokowac samosprzedaz za 0.1 zeta ze wzgledu na zbyt duza roznice-wiec wola siedziec poki co cicho. Zgadzam sie z Toba, ze sprawa ma zapach. Mnie sie wydaje ze pozytywne infa pojawia sie po zaklepaniu tych 81 mln i bedzie praca nad kursem - pojawia sie kontrakty i wiele innych przyciagajacych uwage informacji, co wplynie na wzrost kursu. Mysle ze wyniki 2Q wykarza ze cos sie dzieje i mysle ze ten browar Czarnkow szykowany jest na sprzedaz (jest interesujacy z wielu wzgledow: historycznie-znany od ponad 100 lat, wiele marek, jest na gieldzie-przejsc na notowania ciagle nie jest az takim problemem itd itd) przy relatywnie niewielkim dokapitalizowaniu, stworzeniu nowych linii produkcyjnych, reklamie, masowych kontraktach, Czarnkow moze okazac sie bardzo porzadana inwestycja - maja grunty - nie wiem czy te pod warszawa im pozostaly (konstancin), jezeli tak to jeszcze jeden wielki plus itd., itd. Na zakonczenie Bronek czy nie jest zastanawiajace ze od prawie 5 miesiecy kurs jest zamrozony +/-(030-0.35). Duzo ludzi pozbylo sie tych akcji - ale akcje nie wyparowaly ktos je kupuje (moze jest kilku takich jeszcze jak ja niekumatych co nabyli lacznie z milion byc moze, ale te pozostale z ff, gdzies trafiaja a kumaci nie blokowaliby kasy na jakis fixach, gdzie na dzien obecny 1. brak ruchu i zwiazanej z tym plynnosci, 2. z oficjalnych przekazow to raczej mogloby sie wydawac ze kurs raczej zjedzie w dol niz pofrunie do gory. A czy podtrzymuje ze po wynikach 2Q> 0.5 zlotego, sadze ze to nieuchronne w niedalekiej juz przyszlosci, a czy bezposrednio po wynikach to tego nie wiem. Ale jak dawno nieobecny na forum ktos.1 , chcialbym i sadze ze co niektorzy z nas za posiadane akcje finalnie kupia sobie troche materialnego spokoju na w zaleznosci ile tych akcji maja dluzszy lub krotszy czas. Jak sie naszym inwestorom dobrze ulozy - to co sobie zaplanowali-to pewnie jeszcze w tym roku, jak bedzie jakis poslizg to tzw oby dla nas - Happy End bedzie w 2022.