Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,55 zł , zmiana od tamtej pory: 48,69%

Re: Harmonogram na najbliższe dni w POB

10 lat temu byłem w akcjonariacie 11 bit studio, gdzie cena wynosiła ok 10 zł. Tuż przed premierą TWOM ceny wcale nie szły w górę, co więcej jeden z większych akcjonariuszy, bodajże amplico wyprzedawał swoje pakiety, przez co cena spadła nawet poniżej 10 zł. Co stało się po premierze, nie muszę wyjaśniać, bo każdy widzi jaki kurs spółki jest teraz. Oczywiście tu może być zupełnie odwrotnie, ale steam to potężna platforma i z tego co mi wiadomo grywalne demo podlega już ocenie graczy. Tak więc każdy będzie mógł sprawdzić jak poszło na tym etapie. Każdy, czyli też fundusze. Nie tak dawno, był case polskiej gry Manor Lords, super oceny w early acces i kurs wielu polskich spółek poszedł w górę bo "zagranica" "szukała" spółki powiązanej z tą grą. Nie było żadnej bo prawie jednooosobowe studio nie jest nigdzie notowane, ale widać że chęć inwestycji po bardzo pozytywnych opiniach był duży. Tutaj ścieżka z POB do Noobz będzie prosta i szybka. Tak więc powtarzam - kluczowe jest pozytywne przyjęcie dema. Z tego co mi wiadomo to Pan Kotowski mocno trzyma wszystkich za ... myszki ;) Demo opóźnione, ale pierwsze wrażenie robi się tylko 1 raz. Trzymajmy kciuki, żeby na dzień dziecka móc samemu przekonać się jak poszło. Wycena spółki 15 mln wydaje mi się atrakcyjna, ale to tylko moja opinia i proszę się nią nie sugerować. Tak naprawdę to spółka nie ma obecnie rynku obrotu bo zarówno po stronie S jak i K mamy po 1 aktywnym graczu - jeden który chce pozbyć się swojego dużego pakietu i wrzuca zlecenia systematycznie po 500 szt., drugi który akumuluje. Na tym etapie pytanie który z nich wcześniej sprzeda/kupi tyle ile chciał, reszta będzie czekała na tych co dołączą, ale to już po innych cenach (większych lub mniejszych). Co do wyników, napisałem wcześniej że będą fatalne, na uwagę zasługuje jednak fakt rozliczania kosztów pracy między noobz a POB, tutaj mogło się coś zmienić, bo firma w komunikacie czy raporcie (nie pamiętam) informowała, że zmienia sposób raportowania kosztów/przychodów z POB i uwzględnia ich tylko jako posiadany procent akcji. Tak więc pytanie, czy tutaj coś nie skapnie za wykonaną pracę z POB do Noobz? Nie wiem tego, a nie chce mi się już sprawdzać tak więc daję znak zapytania. Może komuś chciałoby się poszukać. Ave.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NOOBZ 2,16% 14,20 2026-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.