Nie chcę Cię rozczarować, ale z moich obserwacji wynika że wzrost grupy za ostatnie 7 godzin to 190 czyli 27/godzinę czyli ok. 650 osób/dzień. Wzrost za ostatnie 3 dni ok.1800 czyli ok. 600 osób/dzień, więc gdzie ten błyskawiczny przyrost?. Powiem to co już nie raz napisałem ( to moje prywatne zdanie, mam gdzieś czy pasuje ono innym) PD to nie gra typu HF, czy FP gdzie sprzedaż będzie wyśmienita w pierwszych dniach, nie spodziewam się tu efektu ," WoW", nie stawiam na powtórzenie sukcesu HF. Mam akcje i się ich przed premierą nie pozbędę, CFG to 10% mojego porflela, dlatego że biorę pod uwagę ryzyko nie tyle porażki sprzedażowej a tego że rynek oczekuje kilkuset tysięcy w tym roku a moim zdaniem nie ma na to szans.
Dlaczego trzymam akcje? Bo mam nadzieję że się mylę i rynek przyjmie ciepło sprzedaż, nie ryzykuję wiele przy 10% w portfelu, na ewentualne straty już dziś mi Ultimate i TSG zarobiło. Dlaczego nie uważam że sprzedaż będzie rewelacyjna? 15k grupa, zainteresowanie na YouTube. Natomiat wierzę w dłuższym terminie, wydaje mi się że PD jest grą typu LS gdzie sprzedaż systematycznie i powoli rośnie. Co mnie do tego przekonuje? Pozytywne przyjęcie przez youtuberów i społeczność, trudno znaleźć niezadowolenie. Turówki to nie fps czy rpg, jak by na to nie patrzeć to nisza mająca gorących zwolenników ale jednak nisza. Trzymam mocno kciuki za premierę.