Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,88 zł , zmiana od tamtej pory: -30,09%

Re: GPW - codziennie niskie ceny

Masz rację, po wynikach zamiast w górę to ostro w dół. Ja nie liczyłem jak co poniektórzy po wynikach na ostry ruch w górę, bo wiadomo jak exol reaguje na dobre wyniki. Zawsze akcjonariusz exola ma dylemat nie przed wynikami czy będą dobre , tylko po wynikach jak kurs zareaguje na dobre wyniki. Liczyłem jednakże na dalszy ruch do przodu. Przecież rok 22 to już zupełnie inna liga w porównaniu do roku 21 i zysk będzie pewnie ok. 3 razy większy w 22 niż 21 roku. To się musi kiedyś przełożyć na kurs. Nawet jeżeli chodzi o kurs średni akcji w 21 roku to pomimo, że był marny i wynosił pewnie coś koło 3 zł. to jaki powinniśmy mieć obecnie.? Przecież kurs winien odzwierciedlać zyski firmy jakie generuje i jaki w przyszłości będzie generować z uwagi na zwiększanie mocy produkcyjnych. . Nie ma obecnie dla exola żadnych zagrożeń związanych z cenami prądu, gazu itp. Recesja recesją, ale przez to że exol sprzedaje swój asortyment bardzo licznym gałęziom przemysłu to również nie jest na to bardzo narażony .Jedyny problem exola to ewidentne sterowanie kursem . Obserwuje i inwestuje na wielu innych spółek i nie zauważyłem nigdzie takiego zaniżania i dołowania kursu. Nie chodzi mi o normalne wahania kursu ,ale świadome zagrywki. o których było tu wielokrotnie pisane. Ale jak przyjdzie większa gotówka to nie będą w stanie zatrzymać kursu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCCEXOL 0,50% 2,01 2026-04-28 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.