Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,86 zł , zmiana od tamtej pory: -94,30%

Re: gerwazy co sadzisz o zmianie WEO?

Szczerze?
Oceniam ja na minu. Wielu ludzi tutaj wrecz otwiera szampany, ze przeciez dluzsza splata to pozytyw itd ale mam wrazenie, ze to albo przypadkowi ludzie, albo akcjonariat nie wglebiajacy sie w temat. Juz wyjasniam dlaczego.
Dla mnie to oznacza, ze spolka nadal potrzebuje kapitalu i ma chyba problemy z generowaniem dodatnich przeplywow. Rozumiem, ze wszelkie rozpoczete prace nad projektami sa gotowkozerne, ale seria G powinna miec priorytet dla splaty. Dlaczego? Bo to najprawdopodobniej jedna z dwoch serii oprocentowanych na 16% rocznie. Spolka jest w patowej sytuacji, bo w ostatnich czasach po Getbacku ciezej jest zebrac pieniadze z rynku (a bedzie jeszcze ciezej po nowych regulacjach) i banki zdaje sie rowniez nie udziela juz dalszych kredytow, bo praktycznie caly majatek jest zastawiony.

p.s. Nie mam zamiaru negatywnego wplywania na kurs poniewaz jestem zarowno akcjonariuszem jak i obligatariuszem. Dla mnie ta informacja jest niestety negatywna.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FABRYKAKD -2,00% 0,05 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.