Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,00 zł , zmiana od tamtej pory: 32,67%

Re: Gdzie rysiekk

Witam. Jestem. Wyniki już tutaj opisane. Nie ma sensu, żebym się powtarzał, tym bardziej, że większość tutaj to przede wszystkim ludzie obrażający siebie, piszący tylko na zasadzie odwrotnego komentarza w stosunku do adwersarza. W przypadku Agt. ważnym sygnałem jest, że firma wciąż ma się dobrze. W innych realiach miałaby inny float, inną strukturę posiadania itd. Sytuacja na Ukrainie w dalszym ciągu jest jaka jest. Na pewno nie pomogło spółce wyjście z Dax, ale z drugiej strony obroty tam były mizerne i bycie na niemieckiej giełdzie miało bardziej znaczenie prestiżowe. Nowy prezydent to pewna niewiadoma, ale z drugiej Agt. nie takie problemy miał za sobą. Odnoszenie się do kolejnych danych z raportu tutaj nic nie zmienia. Każdy może porównać ubiegły i poprzedni, angielski język nie powinien być przeszkodą, gotowe terminy ekonomiczne znajdziecie w Google lub słowniku angielskichj pojęć z ekonomii i giełdy. Ważne jest w dalszym ciągu sytuacja czy spółka wypłaci dywidendy, czy znajdą się fundusze inwestujące w nią, czy główny udziałowiec (J) zwiększy float. O wyjściu z giełdy nie ma mowy. I nie zakończę pisania, tym, że spodziewam się, że pod koniec roku spółka będzie wynosiła tyle i tyle. Ja trzymam papier, nawet trochę dokupiłem. To w dalszym ciągu dobra inwestycja, bez względu na to czy interesują się nią spekulanci czy drobni ciułacze jak ci piszący na forum. Spróbuję po niedzieli napisać konkretnie o wadach i plusach raportu. Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGROTON 0,00% 5,50 2026-02-11 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.