Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,98 zł , zmiana od tamtej pory: 45,48%

Re: gdzie jest inwestujemy

Nie jestem graczem tylko inwestorem traktuje kupioną społe jakby byla moja własnoscia i obserwuje ja pod kontem osiaganeo zysku obecnie c/z 3 ,3 jej WK Grahama 7,85 zł i czy jest dobrze zarządzana interesuje mnie cena 15 zl do tej ceny dywidenda bedzie jeszce atrakcyjna bow 2023 wyplaca juz 50% zysku w 4 ratach
Przypomne ze w 2021 czyli w tym roku beda trzy dywidendy dwie z zysku za 2020 r a trzecia wgrudiuw poczet zysku za 2021
Zarząd planuje następujące rekomendacje i działania w zakresie wypłat na rzecz Akcjonariuszy:
1. Zarząd zamierza rekomendować wypłatę dywidendy w wysokości ok. 20% skonsolidowanego Zysku Spółki za rok obrotowy 2020 Mając na uwadze czas niezbędny na przygotowanie i zbadanie sprawozdań finansowych, oraz chęć dokonania wypłat w pierwszym możliwym terminie, wypłata I raty dywidendy nastąpić może w czerwcu 2021 r., zaś wypłata II raty dywidendy - we wrześniu 2021 r. 2. Zarząd planuje wypłatę zaliczki na poczet dywidendy za kolejny rok obrotowy, tj. kończący się w dniu 31 grudnia 2021 r. Zarząd zakłada, że w przypadku Zysku Spółki za rok obrotowy 2021, wypłata zaliczki na poczet dywidendy nastąpiłaby w dwóch ratach, przy czym wypłata I raty zaliczki na poczet dywidendy nastąpiłaby w grudniu 2021 r., zaś wypłata II raty zaliczki na poczet dywidendy - w marcu 2022 r. Wypłata samej dywidendy następowałaby natomiast analogicznie jak w przypadku roku obrotowego 2020 – w dwóch ratach, wypłacanych kolejno - w czerwcu 2022 r. i we wrześniu 2022 r.
https://www.marvipol.pl/relacje/wp-content/uploads/2020/10/MD-polityka-dywidendowa_20200831.pdf

Czy jest 4 zł czy 6zł jest dla mnie objetne . Nie jestem pazerny i nie gram iwestuje ostroznie i narazie sama dywidenda mi wystarcza i zwiekszanieco roku zysku o 50 % przez społkę i tyle po co miałbym pisac cierpliwi zarobia

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL 0,23% 8,70 2025-09-19 16:49:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.