Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: gdyniak i Pan Anatol

... chcę utrzymać mniej więcej stały wolumen akcji, ale oczywiście zawsze byłoby miło mieć je trochę taniej niż się ma... staram się więc obracać około 15-20% akcji. Kiedy wydaje mi się, że mamy lokalną górkę sprzedaje trochę akcji a potem staram się odkupić tą samą ilość... spread przeważnie niewielki... 5 -10 gr... ale udało mi się skutecznie obniżyć średnią cenę posiadanych akcji o blisko 20 gr od października....

... nie mylić z uśrednianiem w dół... nie zwiększam zaangażowania kapitału, a przeciwnie go zmniejszam pozostając przy tym samym pakiecie akcji ;)

Proste i mało ryzykowne... w razie gwałtownego wybicia akcji w górę masz nadal 80-90% pierwotnego stanu, więc jeśli nie zdążysz odkupić to wiele nie stracisz... Warto spróbować z małym pakiecikiem, byle tylko prowizje nie przekroczyły potencjalnych zysków...

Zawsze tak robię, gdy dokonałem zakupu po nieszczególnym kursie, ale widzę szanse na odrobienie strat i nawet zysk... czasem idzie to skuteczniej, czasem gorzej, ale w efekcie daje jakąś poprawę wyceny posiadanego pakietu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REINHOLD 0,00% 0,06 2025-10-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.