Tak ja też jestem pewien że wzywający dopłacić już te powiedzmy 2.5 zł . To jest tylko 25 mln oni przejmują spółkę za 500 mln więc cóż to jest przy tym. A zapewne powyżej 18 te fundusze sprzedadza i wiele innych akcjonariuszy też potem już sobie bez problemu spółkę zdejma z parkietu. Dla mnie kwestia techniczna czy da się to jeszcze zrobić ponieważ jak pisałem żeby ogłosić podniesienie ceny pieniądze muszą być zdeponowane u pośrednika. Jeśli to jest do ogarnięcia to oni to zrobią. Jeśli nie to oni po wezwaniu mogą zrobić skup akcji własnych np po 18 zł i mogą to zrobić np za pieniądze spółki bądź spółka może wziąć na to kredyt oni to dadzą tego jestem pewien tylko nie wiem czy w formie podwyższenia ceny w wezwaniu czy właśnie jakiś skup. Kwestia techniczna i kwestia czy mają gotowe fundusze. Te zapisy funduszy o których mowa kilka postów wyżej to nic innego jak kwestia że musicie dać 18 zł jak nie teraz to w innej formie np skupu akcji własnych. I właśnie to rynak dyskontuje nie ma obecnie ceny 17.5 bo te 18 może się okazać np za 3 miesiące a nie wszyscy chcą czekać wola sprzedać po 16.5.