split to cieszy ulice jak jest ostatnie stadium hossy teraz hossa dopiero co się zaczeła więc nie sądze żeby ludzie się żucali, inna sprawa że GPW zabraniała robić splitów ponad miarę a teraz widze że wracjaą do tego.
FON ATLANTIS, MASTER- zmienili nazwe ale zapomniałem jaka ELKOP to były spółki ostatniej fazy hossy z 2007 robiły split i wracały do ceny sprzed splitu aż skończyła się hossa i spadały spadały robiłiły resplity i dalej spadały tak że na kazde zainwestowane 100 złotych traciłeś 99,.
Teraz widzze że te gównaine spółki a właściwie ich akcjonariat znów próbuje szarpać kursem i robić od nowa to co robił, Ja wtedy tych gówien nie ruszałem i teraz też nie będe raczej. Lepiej mieć zdroww nawyki i kupować spółki wartościowe - tzn tanie, szybko rozwijajace się ale nie gówniane spółki które tylko kobinują jak zrobić żeby uzyskać wiekszą wycenę za akcje jednocześnie same nic nie robią. Dla mnie to patologia ale nie znaczy to ze ludzie wcześniej nie zarobią, tak czy inaczej za tym nie kryje się żadna wartość więć o ile nie wiem czy spólki znów nie wzrosna bardzo to o tyle wiem, że koniec konów znów będą gówno warte 80% osób na nich straci oprócz garstki cwaniaków.