Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: FIRST PRIVATE EQUITY FIZAN (INVPEFIZ) 2019

Witaj Las.
Miło, że odnowiłeś wątek.
Po obecnych wykupach nie zostało mi już tego dziadostwa wiele, ale bez przerwy walczę z Vestorem reklamacjami i skargami do KNF, bo cały ten fundusz to ściema, cwaniactwo, przekręt (wyłudzenie pieniędzy od inwestorów, celem pobierania opłaty za "zarządzanie", do dzisiaj zarobili już około 37 mln zł....). Uważam tak, bo nie wierzę by można było być aż tak nieudolnym.
Jedyne obecnie realne aktywa to Voxel i Kuźnia, pozostałe można chyba już skreślić. Osobiście myślę, że Kuźnia to jednak nie Energosynergia i zabezpieczenia są wiarygodne. A co do Sądu to być może nie uwzględnił wniosku funduszu, bo wtedy nie minął jeszcze termin płatności ostatniej raty (31.12.2018). Nie napisali z którego konkretnie dnia jest ta decyzja Sądu, więc nie wiemy
Jakie obecnie jest ryzyko i czy warto dokupić ? Nie wiem. Już wcześniej mieliśmy wielkie obawy co do realnej wartości aktywów (kurs na GPW zjechał przecież do 450zł), ale na szczęście jakiegoś dramatycznego spadku i katastrofy nie było.
Jeśli ktoś posiada jeszcze te znakomite certyfikaty niech się odezwie i napisze co myśli.
Pozdrowienia dla wszystkich.