Forum Forex +Dodaj wątek

Re: fed do obserwatora

do ilu moze spasc usdpln tego nie wie nikt, natomiast wydzwiek tego co powiedziala Yellen jest raczej golebi, co oznacza, ze raczej w tym roku podwyzki stop nie bedzie, a co za tym idzie edek ma kierunek up przynajmniej na razie :)
niby Yellen powiedziala ze wiekszosc czlonkow uwaza ze stopy moga zostac podniesione w tym roku, a nawet moga byc podniesione juz w pazdzierniku, jednak caly wydzwiek tego co mowila swiadczy o tym ze raczej w tym roku nie,
mowila ze widza poprawe na rynku pracy i na rynku nieruchomosci, ale to za malo, a z drugiej strony nie wyklucza podwyzek stop przy utzrymujacej sie niskiej inflacji, mowila o czynnikach plynacych z rynkow globalnych, czyli tak mowila zeby nic nie powiedziec a ze musiala cos powiedziec to mowila oglednie nie zobowiazujac sie do niczego
wg mnie male szanse na podniesienie stop w tym roku (no moze grudzien) a dopoki stop nie podniosa trend wzrostowy trwajacy od 12 marca powinien sie utzrymac, oczywiscie z korektami
dlatego nadal uwazam, ze 1.16/1.165 na edku powinnismy zobaczyc, a czy wybijemy szczyt z 24 sierpnia tego nie wiem, ale uwazam ze, jesli w grudniu nie podniosa stop, to zobaczymy tez 1.18
to sa tylko moje przypuszczenia, a jak bedzie - zobaczymy
swoja reakcje rynek tak naprawde pokaze jutro - wtedy bedzie latwiej o ocene - dziesiejsze oceny "na goraco" trzeba bedzie skorygowac :)

• fed Autor: ~uczniak
  • Re: fed Autor: ~gosc
  • Re: fed Autor: ~gosc
  • Re: fed Autor: ~Stella
  • Re: fed Autor: ~obserwator
  • Re: fed Autor: ~Stella
  • Re: fed Autor: ~obserwator
  • Re: fed do obserwatora Autor: ~Stella
  • Re: fed Autor: ~irek
  • Re: fed Autor: ~uczniak