Witam
Od marca jest obowiązek wystawainia faktur za usługi internetowe, w związku z tym mam pytanie. jestem niewielkim prowajderem i mam z tym problem. A dokładnie: jaki adres nabywcy powienien być na fakturze(zamieszkania,czy zameldowania),czy według umowy?;są osoby któe wynajmują lokal,a podają adres zameldowania?
po drugieza marzec nie wystawiłem 3 osobom faktury,ale osoby mi zapłąciły,lecz nie byłem pewny z tym adresem, czy w kwietniu mogą wystawić fakturę na kwotę z dwóch miesięcy?jeśłi tak to czy odzielnie ująć te kwoty czy zsumować(prosze o szczegóły)? kolejno:jm.(jednostka miary)szt.?nie wiem jaką za abonament internetowy wstawić?
dalej:nazwa usługi :czy zostawić usługi informatyczne, czy wpisać abonament,szczegółowo czego dotyczy?jeśłi szczegółowo, i rozbijająć(patrz wyżej) to czy podawać za który miesiac czy już nie?,symbol PKWiU-72.60.10, czy taki obowiązuje?
a i jeszcze jedno pytanie,czy jesli wystawiam dwa razy fakturę, i na każdej jest oryginał/kopia, to skreślam długopisem np>kopię i dają tak klientowi?
z góry bardzo dziękuję i prosze o wyczerpującą odpowiedź