nikt nie podejmuje tematu, natomiast mnie ciekawi czy ktoś ma jakieś przemyślenia w tej kwestii,
ja uważam, że EPP raczej by brali coś z grupy, a tak się składa, że echo ma przyszły rok planowane na początek Libero
a w 2 połowie Młociny (70% chyba należy już do EPP jeżeli dobrze pamiętam) więc koszty nie byłyby raczej problemem,resztę kwoty mogliby dołożyć z swojej normalnej działalności i kupić obie- jako REIT mają część zysków przeznaczone na dalsze inwestycje itp a nie tylko dywidendy
obie galerie są bardzo dobrze zlokalizowane w miejscach gdzie siła nabywcza jest większa niż średnia krajowa, powiedziałbym nawet że są to chyba najciekawsze inwestycje handlowe przyszłego roku, więc skoro strategia EPP od samego początku zakładała inwestycje w obiekty handlowe to raczej nie kupią innych, a potem nie pominą tych... jak uważacie??
EPP ma też wciąż przedwstępne umowy na 4 biurowce od echo, z czego 3 powinny być zamknięte w tym roku
jedyna rzecz która może sugerować inne galerie to fakt, że już teraz zrobili emisje żeby pozyskać kapitał a nie np w końcówce roku lub na początku 2018...ale może sam czas emisji jest podyktowany innymi powodami.....
czy macie jakieś przemyślenia? uważacie moje za pudło?