Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,57 zł , zmiana od tamtej pory: 5,92%

Re: EPP dywidenda

Dnia 2017-03-09 o godz. 10:15 ~xxx napisał(a):
> voodz(u) opisz proszę sytuację na perełce

w kwestii ogólnej zgadzam się z ostatnim postem kris'a:
"tak juz kilka lat jest. i nikt nie traci.../.no smartfony moze co na polimex itp spki poszly/
-prawie 100% kasy mam w Echo i jakos dziwnie spokojny jestem o zainwestowane srodki.
Jesli mialbym sie odniesc do analogicznej sytuacji z ub roku to kurs przed odpalem moze zejsc do 5.40 ale nie
zaryzykuje wyjscia..
tu nawet SL nie ma.juz."
marzec/ kwiecień są nietypowymi miesiącami, ludzie się niecierpliwią, bo inne spółki ruszają do góry, a echo trochę ostatnio traci (niestety na wyniki musimy jeszcze trochę poczekać),niektórym też przyjdzie zapłacić podatek więc może zmniejszają pozycje w niektórych spółkach, stąd też korekty i spadki,  podobnie to wygląda co roku, jakby patrzeć globalnie na gpw
 naganiacze którzy wróżą ponad 20% spadki też ludzi słabszych psychicznie męczą (a tak na logikę to kto normalny by sprzedawał z taką ceną?)
pojawiają się ostatnio informacje o napływach środków do TFI i na gpw (prawdopodobnie kwestia niskiego oprocentowania lokat i ostatniej mini hossy na niektórych spółkach - entuzjazm i każdy chce zarobić 50% w tydzień) na tle napompowanych spółek echo wygląda bardzo atrakcyjne, i pewnie przyciągnie uwagę może nie w przeciągu tygodnia, ale w okresie kilku miesięcy wszystko się uspokoi i wróci do normy, na tą chwile uważam echo za niedowartościowania spółkę..

sprzedaż mieszkań idzie bardzo dobrze w odniesieniu do poprzedniego roku zapowiadają się rekordy
w kwestii biurowców wynajem też rośnie a jak powiedział w końcówce roku 2016 prezes:
"Skala aktywności deweloperskiej Echo Investment jest największa w historii firmy. Mamy obecnie w budowie i przygotowaniu projekty o powierzchni biurowej i handlowej ponad 460 tys. mkw. oraz inwestycje mieszkaniowe z ponad 2,7 tys. mieszkaniami. Te liczby stanowią połowę tego, co firma zrobiła przez 20 lat istnienia – powiedział Nicklas Lindberg, prezes Echo Investment."
więc nawet w krótszej perspektywie zawirowania kursu nie mają dużego znaczenia, dopóki nie sprzedasz ani nie stracisz ani nie zarobisz, wystarczy więc poczekać na realizacje większych projektów i kurs będzie na właściwym miejscu,
rok rocznie echo chce powiększać bank ziemi o nieruchomości które umożliwią kilkaset tys mkw zabudowy,
wiem ponieważ dużo czytam i odnajduję potwierdzenie tych wypowiedzi w działaniach, że nowa strategia jest realizowana, spodziewam się też informacji w raporcie (za 1q) informacji o nabyciu ziemii w jednym z miast regionalnych, więc ja generalnie długoterminowo się nie martwię, wręcz przeciwnie, jeżeli się trafi okazja do uśrednienia w dół to zrobię to, tym bardziej, że echo dzięki współpracy w grupie z czasem rozwinie jeszcze bardziej skrzydła (resi4rent, city space, EPP, gryffin RE, gryffin premium, itp itd)

dywidenda z EPP może nie jest duża, ale lepsze coś gdy się tego nie oczekuję niż nic :)

nie można patrzeć na spółkę w perspektywie tygodnia, czy miesiąca... a długoterminowo na pewno zarobimy dużo
PS. byłem na lotosie gdy zaliczył rekomendację 0 zł a potem emisję , i też mówili, że gniot i się nie podniesie, i przez kilka lat coś jeszcze na nim zarobiłem... :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ECHO -0,34% 5,90 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.