Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: ..Energa ma szansę funkcjonować w modelu giełdowy

Tu sie Darku bardzo mylisz bo przepisy są takie same bez różnicy Czy wykorzystuje je wzywajacy chcący przejąc małą firme czy Orlen / nawet przy Orlenie jest moralny argument że Państwo nie powinno tak robić więc jest nawet łatwiej udowodnić poszkodowanie ...W takich sprawach a czytam wyroki z różnych ruchów oporu które podjeły walkę ważne jest jaki skład orzekający prowadzi sprawę i tutaj GG miała szczęście że trafiła na sędzinę w młodości strajkującą za demokracją solidarnościową mieszkającą w bloku może nawet osobę wierząca i prawidłowo interpretującą słowo uczciwość ,pokrzywdzenie itp ...Przy sporze z ala Państwem /Orlen jest problem z trafieniem na uczciwy skład orzekający / sedziowie czy prokuratorzy też mają upodobania polityczne i czesto pomijają sprawiedliwośc przy wydawaniu wyroków jeśli nie dotycza zwykłego Kowalskiego ..ba może występować presja odgórna przełożonych na których naciskaj ą inni aby taki a nie inny wyrok był ...

Wracając do GG podsyłałem opinie prawniczki która w artykulach prasowych argumentowała że transakcja Sasin /Orlen to znamiona niedozwolonej pomocy publicznej .. pisałem że tego się boją i dziś można było to wykorzystać ..drugi błąd przez 5 lat GG zwlekała i niby coś tam chciała aby zaatakowac o dopłatę do ceny wezwania Obajtka która była ceną niegodziwą ...Oczywiście mogliby przegrać ale ewentualne wygranie miałoby dzisiaj fundamentalne znaczenie ...To że nie zostałp to zrobione i inne nie wymienione działania to przyjęcie przez GG formuły prowizja za sukces a wszystkie koszty prowadzące do sukcesu pokrywają otganizatorzy / przy okazji czy GG opuścił drugi organizator ten od francyza mbanku ...i może wszystko na barkach Pana Jana ...a MY nie potrafimy się nawet zmobilizować aby z PITu przelać kasę więc jesteśmy współwinni i niemożemy mieć pretensji krawiec kraje jak mu materi staje ...innym błedem było brak wsparcia gdzie prosiłem aby ktoś obdzwonił ponad 1000 osób i abyśmy wspólnie skupowali akcje jak były po 6 czy 7 zł ...jeden 200 szt inny mniej inny więcej ale co miesiąc ..jeśli średnia zakupu tylko 200 sztuk po 6 czy 7 zł to miesięcznie 200 tys ponad czyli 2,5 miliona rocznie przez dwa lata mielibyśmy My więcej niż TFI ...niechcieliście obdzwonić członków ani mi dać listy to jest jak jest a dodatkowi nawet chciałem emerytom dać kilka tysięcy darmowej kasy aby mieli na wkład własny do zakupu ...
Miałem racje więc teraz macie tego konsekfencje i jest jak jest.Z całym szacunkiem do Pana Jana dobry chłopina ale nie potrafi się wysłowić / może ja bym w realu jeszcze gorzej się wypowiadał / ale ze wzgledów oszczędnościowych skoro my nie dajemy kasy aby ktoś bardziej komoetentny występował to nie wymagajmy za dużo i tak robi wiele i może nawet odbija się to stresowo na jego zdrowiu ..więc problem jest że wszyscy czekamy az Pan Jan zaplaci i za Nas wszystko zrobi i jest jak jest

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 0,74% 19,00 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.