Emisja max: 1 000 000 akcji
War. nominalna: 0,10 zł
War. emisyjna: 2,50 zł (powyżej dzisiejszego kursu)
Prawo Poboru
Różnica między ceną emisyjną a ceną nominalną przeznaczona zostanie na kapitał zapasowy - wychodzi z prostego rachunku, że będzie to 2 400 000 zł. Czyli będzie to kwota na różnego rodzaju wydatki.
Zatem kapitał zakładowy wzrasta tylko o 1 00 000 zł a kapitały własne o 2 500 000 zł.
I to nie jest zła wiadomość, jeżeli pieniądze zostaną dobrzez wydane.
Sam mam trochę akcji tej spółki, niemniej mogę toretycznie teraz kupić taniej akcje niż z PP (nimniej najbliższe zlecenie sprzedaży leży dopiero na 3 zł) a płynność tego waloru i free float wiadomo jaka jest. Raczej tych akcji poniżej 2,50 nie sprzeda mi Chomik, Serek czy inn duży udziałowiec (o APN nie wspomnę),. Mozna liczyć jedynie że wysypie się jeden z tych zniecierpliowonych free float'owców.
Poza tym zastanawiam się po co mi akcje tej spółki jak duzi wszystko zagarniają dla siebie, zyskiem się nie dzielą. Wyjscie z tej spółki też moze być trudne, chyba że udam się z moim pakietem do APN i powiem im, że mogą z moimi akcjami mieć większość w akcjonariacie.
Echh tak sobie dywaguje, gdyby chociaż dywidenda była. Jak swoją wypowiedź zaczął kedyś jeden wielki człowiek. ..I have a dream.... .
Koniec tych wypocin, które i tak nic tu nie wnoszą;)
Pozdrawiam