Dnia 2022-01-21 o godz. 16:11 ~wariner napisał(a):
> Za co te minusy? 25% na plusie mimo jazgotu spadziowych i najlepsza spolka dnia na bananie! Na to czekalismy, oby to byl poczatkek pieknej przygody
Szanowny Panie wariner. Nie mogę mówić za wszystkich, ale jeśli tak Pana to interesuje, to przynajmniej napiszę dlaczego Pan dostał minusa ode mnie.
A minusa dostał Pan za to, że Pana pierwszy post jest co najmniej niepoważny. Przypominam Panu, że znajdujemy się na publicznym forum poświęconym spółce giełdowej. Tymczasem Pan wstawia emotkę serduszka. Zwraca się Pan bezpośrednio do obecnej Pani prezes, i to jeszcze w tonie, który nie jest odpowiedni na publicznym forum. Wiadomości tego typu, można sobie pisać na prywatnym kanale komunikacyjnym między Panem, a Panią prezes. Zakładając oczywiście, że relacje, które Państwa łączą na to pozwalają. Jednakże fakt, że napisał Pan tę wiadomość tutaj, na publicznym forum sugeruje, że jest zgoła inaczej. Ty samym czytając Pana post miałem przed oczami postać podstarzałego, obleśnego dziada, zaczepiającego młode dziewczyny. Proszę wybaczyć, ale takie skojarzenie wywołał u mnie Pański post i właśnie za to dostał Pan za niego minus. Powiem więcej, mnie ten post szczerze zaniepokoił.
Co się zaś tyczy wiadomości z 21 stycznia sprawa jest bardzo prosta. Zbija Pan sobie internetową piątkę z Panią prezes w zasadzie nie dostarczając żadnego kontekstu tej wypowiedzi. Znów odnosi się Pan bezpośrednio do Pani prezes, jednocześnie wykazując zupełne lekceważenie w stosunku do pozostałych uczestników forum. A chciałbym podkreślić, że nie wiadomo, czy Pani prezes uczestniczy w tym forum. Może gdyby Pański post (jeden i drugi) sprowadził się do konkretów, które zawarł Pan w swojej ostatniej (trzeciej) wiadomości, to nie zebrałby Pan tych minusów.