Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,64 zł , zmiana od tamtej pory: 6,74%

Re: Emeryt - challenge

Witam serdecznie ,na wstępie tytułem wyjaśnienia po pierwsze można podać nawet teraz więcej spółek ,moją intencją nie było ograniczanie ilości typów jeśli tak wynikało z mojego wpisu którego nie odszukiwałem to prostuję .Każda osoba mogła i dalej może podać swoje typy .
Drugie wyjaśnienie swój typ jako Autor: ~Oko [46.112.4.*]2024-05-06 23:41 podałeś z taka datą więc kurs początkowy przyjmujemy zamknięcie z tego dnia zarówno dla Cyfrowy Polsat jak i spółki ENERGA ,różnice w obliczeniach nie będą duże ale nie możemy przyjąć kursu prawie dwa tygodnie wcześniej niż podano typ dlatego kurs początkowy przyjmujemy zamknięcie z dnia 6 maja zarówno dla spółki ENERGA kurs 9,60 zł jak i spółki Cyfrowy Polsat kurs 10,42 zł

Pojawił się również typ~openerem [91.220.238.*]2024-05-07 08:35 czyli początkowa data też będzie zamknięcie z 6 maja bo typ podany przed sesją 7 maja ....KGHM kurs początkowy był nawet minimalnie wyższy wtedy niż teraz jeśli nawet uwzględnimy wypłaconą dywidendę ...PEPCO kurs wtedy 19,68 zł a po dzisiejszej sesji 18,35 zł ....choć~openerem co do pepco pózniej 28 maja pisał cytując na chwilę obecną sprzedałem 20 % wystarczyło będzie na balety w wakacje

Należy dobrze wyczuć kiedy wejść i kiedy wyjść bo cytując wpis openerem z tego wątku W pewnym momencie ludzie na forum porównywali że bumech z 10 zł poszedł na 90 a bogdanka stała w miejscu w okolicach 40 zł teraz bumech wrócił w okolice 10-15 zł a bogdanka jest wyżej więc kiedyś i tu może być podobnie jak energa do tego 30 roku potroi moce wytwórcze to I wycena spółki powinna być zupełnie inna

Osobiście inwestuje w wartość i staram się wyszukiwać spółki które mogą przynieśc ponadprzeciętne zyski w długoterminowym horyzoncie ....czy taką spółka będzie ENERGA osądzi przyszłość ...ja czekam cierpliwie ...a Wy jak chcecie możecie podać również inne spółki i w przyszłości porównamy zwrot z inwestycji kontra kurs ENERGA SA

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA -0,41% 14,56 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.