JEDNĄ Z NICH SĄ DEMONSTRACJE ULICZNE .... DOSKONALE TO BYŁO WIDAĆ NA PROTESTACH ROLNIKÓW ... NIE TYLKO W POLSCE ALE I W EUROPIE .... CZYLI W INNYCH PAŃSTWACH OLIGARCHICZNYCH
. WSZECHWŁADNE ZDAWAŁOBY SIĘ PAŃSTWO .... MUSIAŁO IM USTĄPIĆ!!!!!
Co? niby w jaki sposób i kto ustąpił rolnikom? Napisz co takiego rolnicy niby wywalczyli? który postulat rolników został zrealizowany?
Prawda jest taka, że jak zwykle skończyło się na pustych deklaracjach rządzących, typu: przemyślimy, zobaczymy, obgadamy, przenegocjujemy.... a Ukraińskie produkty rolne jak wjeżdżają do Polski tak wjeżdżają dalej, a UE nie cofnęła się w swoich założeniach zielonoładowych nawet o centymetr.
...NASZYM POTĘŻNYM SPRZYMIERZEŃCEM JEST NASZA ILOŚĆ .... SKROMNIE LICZĄC JEST NAS OKOŁO 10 000 AKCJONARIUSZY.... A Z RODZINAMI JESZCZE WIĘCEJ
A kiedy to niby się tak rozmnożyliśmy? jakieś 5 lat temu liczba akcjonariatu mniejszościowego liczyła jakieś 6 - 7 tys. teraz po tych wszystkich zaproszeniach i wykupach to może maksymalnie 5 tys nas zostało. Skąd ty wziąłeś tą liczbę 10 tys. to ja się naprawdę zastanawiam? A rodziny to akurat mają nas w d... ja jestem po rozwodzie, bo przegrałem oszczędności na akcjach elka. Pieniądze które miały być na studia moich dzieci, a dzieci mnie teraz nienawidzą.
......ROLNICY NIE TRACĄ CZASU W SĄDACH I PROKURATURACH ....
a na podstawie jakiego prawa rolnicy mieliby niby walczyć w sądach? przeciwko komu mieli by założyć sprawę i z jakich paragrafów?
Trzeba trochę pomyśleć zanim się zacznie pisać jakieś bzdury. Jak ceny surowców spadną to złomiarze również mają wyjść na ulicę i protestować, oraz zakładać sprawy w sądach złomowiskom, bo teraz już im się nie opłaca chodzić po śmietnikach i zbierać złomu i nie mają przez to za co żyć?
A SYSTEM NASZEGO PAŃSTWA BRONI ZACIEKLE ZŁODZIEJA .... BRONI GO JAK NIEPODLEGŁOŚCI ..... I MUSI GO BRONIĆ .... PONIEWAŻ ZŁODZIEJ Z ELEKTRIMU JEST ISTOTĄ SYSTEMU "NASZEGO PAŃSTWA " NIESTETY JESTEŚMY PAŃSTWEM OLIGARCHICZNYM .... GDZIE BYLI BĄDŹ AKTUALNI REZYDENCI SŁUŻB SĄ JĄDREM SYSTEMU PAŃSTWOWEGO
... I PAŃSTWO POLSKIE BĘDZIE BRONIĆ ZŁODZIEJA DO KOŃCA !!!!!! MAJĄ NIESTETY W SWOIM RĘKU SĄDY PROKURATURĘ , KNF I INNE PAŃSTWOWE ORGANY
.... MAJĄ WŁAŚCIWIE WPŁYW NA WSZYSTKO ... OPRÓCZ PARU RZECZY
.... JEDNĄ Z NICH SĄ DEMONSTRACJE ULICZNE ....
I dlatego właśnie nie wygramy, bo z Państwem jeszcze nikt nie wygrał. Rolnicy zostali zdławieni i przeczekani, teraz już nawet nie mają czasu protestować, bo przyszła wiosna i trzeba było wziąć się w końcu za robotę... Rolnicy zostali nazwani "zdrajcami stanu" bo swoimi postulatami sprzyjają w istocie Putinowi.
Rolników były dziesiątki tysięcy i niczego istotnego nie wywalczyli, a my w manifestacjach 70 osobowych to sobie możemy... a jak zaczniesz być bardziej stanowczy w tej swojej manifestacji to przyjedzie policja i nam zrobi ścieżkę zdrowia, zgarną na komisariat na 24 h i na końcu powiedzą że to twoja wina i sam sobie jesteś winny i dowalą grzywnę za zakłócanie porządku.
Ponieważ Solorz jest tak potężny jak piszesz to już nie mamy innego wyjścia tak tylko się z nim dogadać. Solorza trzeba przeprosić i się przed nim ukorzyć, wtedy może okaże łaskę, później przyjąć jego ofertę i się rozstać i zapomnieć o całej sytuacji. Tutaj nie ma już co przedłużać tej agonii bo minęło już 8 lat i nic już nie wygramy. Trzeba pogodzić się z porażką, bo przegraliśmy i tyle.