Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ekopol - 45 zł w 2008

Nie rozumiem pesymizmu i w związku z tym dla pesymistów pytania:
1. Umowy zawarte przez ostatnie 10 dni to kwota 13,3 mln zł jaki bedzie to miało wpływ na zysk w 2008?? jaki będzie zysk netto od tej kwoty czy można przyjąć że 10 % czy więcej jakie są marże na paliwie
2. Spółka chce mieć 250 mikro stacji, mogą chcieć niech będzie połowa, a niech będzie 100 to skoro 3 mikrostacje na które juz podpisali umowy to kwota 13,3 mln to 100 średnio nawet po 3 mln to daje 300 mln oczywiście nie w tym roku tylko w przeciągu teraz nie wiem 2 - 3 lat
3. Coraz szybszymi krokami zblizają się ustawy i dyrektywy ue dotyczące biopaliw
4. Nie wiem jak kształtują się ich przychody dotyczące stali i związanych z tym usług - ma ktoś jakieś wiadomości

teraz o piątku sam byłem zawiedziony to fakt ale czy to wielka wyprz nie sądze raczej skup pare sesji bardzo małe obroty w ogólnoświatowym zamieszaniu nieliczny z paierów gdzie można było zarobić w piątek gdzie wszystko szalało gdyby ktoś z grubasów chciał wyjść z papiera byłaby górka z jakieś + 40 w poniedziałek podobnie i to by był zły scenariusz mieliśmy bez eufori +. Poszły pakiety z tego co widziałem po 3 500 i po 900 - 1000 szt oczywiście co to za pakiety ale przy obrocie 39 000 szt i małym ff to można nazwać pakietami i to jeszcze z ukrytego. Ktoś kto skupuje papier nie będzie robił tego na poziomie 8 - 10 PLN zresztą sami widzieliście co można było zrobic z paierem mając kilkanaście tys. zł. I zauważcie papier ruszył jeszcze przed podaniem komunikatu i był kupowany w przedziale 5,7

Twoja analiza jest bardzo logiczna. Uważam natomiast, że nawet przy cenie 10 zł będą skupować widząc bardzo dobre perspektywy. Zawsze jednak podrzucą parę szt. po niższej cenie, aby skupic jak najtaniej, widać to nawet dzisiaj. Jednak popytu juz nie przyduszą. Ja trzymam akcje i powtarzam: nie ma lepszej spółki na new connect

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOPOL -5,34% 6,20 2025-11-26 14:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.