Dnia 2017-01-06 o godz. 16:15 ~tenor napisał(a):
> Ok. Polska natura,nie jesteś z nami, czyli przeciwko nam,ale nie o to chodzi.
> To nie moje życzenia żeby spadło,ale są tacy analitycy indywidualni,personalni osobiści i jeżeli
> z nich korzystacie (lub nie ) popytajcie zaczerpnijcie profesjonalnego jezyka , bo wasza wiedza opiera się tylko
> na tym forum a to za mało, osobiście od 2005 na GPW a to czegoś uczy.
>
P.Tenor/Na GPW jestem od 1992r/I nie wyciągam wniosków że posiadłem wiedzę która daje przewagę nad rynkiem i nad innymi jego uczestnikami.Sic
Niewątpliwie korekta dla Echo jest wskazana ponieważ wzrost kursu od 5,2pln do 5,9pln (14%) , kusi by zrealizowac zyski/Tylko że jak Panu wiadomo na GPW nie ma tak , że jak się mówi o korekcie to ona następuje! Wszyscy NIE MAJĄ RACJI!/Wielokrotnie się to sprawdzało; a korekta przychodziła w momencie gdy wszyscy już w nią wątpili (Jak w hossę:(() , że nastąpi/
Echo to b. dobra fundamentalnie spółka( kilkakrotnie na tym forum nazwałem ją kurą znoszącą złote jaja(dywidendy)/
Ja np. na ten papier patrzę średnio terminowo(2-3lat); ale jeśli spółka będzie dalej szła tą drogą co idzie to popatrze na nią długo terminowo/bo po co szukać diamentów jak ma sie brylant w portfelu?
A na koniec powtórzę powiedzonko byłego prezesa GPW Rozłuckiego" Rynek jest zawsze niebezpieczny i należy zachowywać zawsze ostrożność"
Na koniec , na forum należy zaglądać bo jest to kopalnia nastrojów a czasem można zaczerpnąć wiedzy:(( Pozdrawiam