Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: dziwna reakcja na raport finansowy

Drogi Kanadolu. Twoja teza o pojemności mojej głowy jest trochę niegrzeczna. Nie znasz mnie przecież więc nie wyskakuj z takimi stwierdzeniami. Ponieważ nigdy z Tobą nie polemizowałam merytorycznie, więc nie mogę stwierdzić co siedzi w Twojej głowie.
Co do Energomontażu to wcale nie twierdzę, że spółka jest zła bądź prewartościowana.
Po prostu po wczorajszym raporcie za Q1 stwierdziłam że wyniki (które miały być przecież dobre) nie uzasadniają takiej euforii (+15%). Kurs rósł przecież w rytm optymistycznych założeń a wynik Q1 jest dobry ale przy tej wycenie nie można uznać go za rewelacyjny. Jeszcze raz zwracam uwagę, że nie pokazali w wyniku straty na forwardach (ponad 6 milionów PLN) co niektóre firmy robią jednak na bieżąco.

A tak w ogóle to życzę samych udanych inwestycji i pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGOPN 3,43% 14,17 2010-12-30 15:48:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.