Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,12 zł , zmiana od tamtej pory: 39,78%

Re: Dywidenda za 2020 -trochę realiów.

Rozumiem że jak napisałem Inwestor to myślisz że tylko Ty nim jesteś Wierz mi jest więcej inwestorów którzy nie myślą tak jak Ty na forum Marvipolu Akcje są w twardych rękach którzy wiedzą co mają Teraz tak chcesz kupić sprzedać zniechęcić przestrzec innych że za mało dywidendya w proponowanej przez cCiebie jest więcej dywidendy bo Ty chciałbyś 80 gr . Tak z wpisu zrozumiałem że mało dywidendy bo 20% za poprzedni rok ..Ale od roku inwestorzy wiedzieli że będzie 20% z zysku za 2020 plus zaliczka w grudniu za ten rok na ten rok .Chcesz nas uratować przed zyskaniem 60 gr bo powinno być 80 gr . Każdy prawdziwy inwestor czyli właściciel lub współwłaściciel jak My .Pisząc inwestor nie mam na myśli Ciebie tylko inwestora Franka Józka inwestora Maćka inwestującego swoją kasę w jakieś przedsięwzięcie nie drenuje spółki z kasy tylko przeznacza jak największą wypracowaną kasę na dalszy ekspansję i rozwój czyli wzrost zysku .W porównaniu do Ciebie nas trzymających akcje interesuje spółka która dzięki reinwestowaniu zysków w następne inwestycje dzięki czemu zwiększa co roku ten zysk za 2018 45 mln za 2019 69 mln za 2020 80 mln . Zaznaczam jestem inwestorem a nie tylko tak się nazywam dlatego tak rozumuję . Nie robię żadnych wycieczek do Ciebie . Na tym polega konwersacja że odpowiada się komuś na jego argumenty .Jak za dużo zysku na rozwój a za mało na dywidendy to sprzedaj a kup spółkę wydrenowaną z kasy .Ja wolę taką .Dlatego odpowiedż .Masz jakiś problem z wyceną to sprzedaj czy tylko chcesz żeby inni sprzedali .I jeszcze raz Tak doliczam zaliczkę z grudnia bo grudzień jest w tym roku i będzie dywidenda za ten nie za przyszły jak piszesz .To w tym roku będziesz musiał mieć akcje żeby ją dostać To w tym roku dostaniemy pieniądze więc jak mógłbym ich nie dodać do tego roku.Jak grudniu dostajesz wypłatę to się nie liczy bo w grudniu i co Ty liczysz tej wypłaty nie ma i jej nie liczysz Nie rozumiem Twojego wpisu jak można tego nie policzyć przecież prawie wszystkie mieszkania sprzedane na dwa lata do przodu Teraz została tylko realizacja zysku i inwestycje pod zyski za 2023 2024 .Gdzie tak masz .

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL -0,44% 11,35 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.