Tam się wszystko może bardzo szybko zmienić. Teraz pespektywy są może i negatywne, ale gdyby była informacja nagle o dostawach broni lub coś głośniej zaczęli mówić o wykluczeni Rosji z SWIFT to znowu sobie wszyscy przypomną, że w zasadzie to biznes agroligi jak działał tak działa dalej i eksportuje produkty za dolary, a kredyty ma w hrywnach wiec czemu by tej spółki nie kupić jak tania..
Tak więc, powiedzcie mi lepiej jak rozumiecie pozycje z raportu "Loans granted" , które się ciągle powiększa? Zgodnie z opisem cash flow poszło na to w 2014 r. całe 2 mln euro(!) Nie jestem księgowym,k6 stąd interesuje mnie wasza opinia - na co te pieniądze rzeczywiście poszły?. Czy to są jakieś "ukryte podatki" związane z konfliktem np. wymuszona pożyczka lokalnym oddziałom na zakup broni?.Ja zadaję sobie sprawę, że oni w jakiejś formie muszą strącić na tym konflikcie - o to pretensji nie mam- tylko chce wiedzieć czy to jest właśnie ta strata. Gotówka w kasie jest a kredyty już prawie wszystkie pospłacali, więc z czysto ekonomicznego punktu widzenia większych zagrożeń raczej dla działalności spółki nie ma... tylko ta wojna...
Ma zakupione 5000 i na razie czekam na rozwój sytuacji.