Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  74,00 zł , zmiana od tamtej pory: 9,86%

Re: Dywidenda i wycena

Najpierw do lutego będzie zgoda komisji na przejęcie bądź brak zgody . Jeśli ogłosili by natychmiast zamiar ogłoszenia wezwania to od tego ogłoszenia zamiaru musi minąć 17 dni roboczych żeby ogłosić samo wezwanie a to już by było w drugiej połowie marca następnie samo wezwanie minimum miesiąc więc już połowa kwietnia. A 15 marca ustala dywidendę więc dywidenda będzie zresztą prezes tak właśnie mówił że będzie możliwa wypłata 100 procent dywidendy dla jeszce obecnych akcjonariuszy czyli dla niego funduszy i dla nas . Tu nawet nie ma o czym mówić przecież sprzedaż alumetalu po roku super wyników i perspektyw nie może odbyć się w takiej samej cenie. Nie podoba mi się to bo to mało ale jak już będzie przejęcie to jestem w stanie uwierzyć że deal będzie taki że cena to srednia z 3 6 miesięcy ale dywidenda w 100 procentach do kieszeni. Widać parcie na dywidendę bo wypłacili zaliczkowa max ile można było a prezes mówi o tym że może uda się wypłacić 100 procent za 2022. No ale teraz kwestia info które właśnie wyszło jest niby neutralne tak jak się spodziewaliśmy czyli przedłużenie wyłączności ale brzmi jakoś tak że nie są już tak mocno zainteresowani sprzedażą .... Nie wiem może ta umowa z Tesla jest jakaś mocno korzystna przyszłościowa a jak deklarował sprzedaż firmy jeszce tego nie wiedział . Wydźwięk tej wiadomości jest taki że już się nie spieszą ze sprzedażą ale to tylko moje wrażenie. A może mógłby wejść do gry ktoś inny może jakaś licytacja tak jak kiedyś na pcm trzy podmioty na raz wzywały do sprzedaży i z 11 do 24zl się zrobiło. Ale na pewno nikogo nie zmartwi jak oni zrezygnują ze sprzedaży bo żeby hydro się same wycofało nie wierzę. A rezygnacja ze sprzedaży mocno wsparła by kurs. A prezes jak potrzebuje sprzedać to niech się do funduszy zwróci myślę że łykną aż miło będzie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALUMETAL -0,04% 81,30 2023-08-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.