Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  91,80 zł , zmiana od tamtej pory: 20,92%

Re: Dywidenda

DataWalk na dzisiaj powinno być ostatnią spółką na gpw, która wypłaca dywidendę. Po pierwsze, nie mają z czego, nie przez przypadek pojawiały się tutaj emisje i pozyskiwanie kapitału zewnętrznego. Po drugie, DW jest na takim etapie, że wszystkie środki musi przeznaczać na rozwój - kadry, marketing, technologię, narzędzia. Porównałbym to do sytuacji gdzie natrafiliśmy na ogromną żyłę złota, a bogate złoże wymaga ludzi i sprzętu, którego na dzisiaj nie mamy. W takiej sytuacji nie wypłacamy premii naszym górnikom, z dotychczasowych skromnych zasobów, które z trudem wydobywamy... wszystkie środki przeznaczamy na to aby uruchomić super złoże. Myślę, że nikt nie chciałby na dzisiaj dywidendy, ale za jakiś czas, kto wie - może będziemy jak taki text, albo vercom... Chociaż w przypadku text/livechat dywidenda jest postrzegana jako koniec rozwoju i stagnacja. Dowożą gotówkę ciężarówkami, ale co z tego skoro zmniejsza się liczba klientów... tzn. lepiej mieć mniej klientów i zarabiać tyle samo, ale tak widzi to rynek. ja posiadam wszystkie trzy wymienione spółki i dodatkowo mam fabrity. Text był/jest tak tani, że musiałem ich kupić - jakby nie patrzeć, nadal mają pracujący zespół i dowożą wyniki. Tak czy inaczej, to DataWalk ma najlepszy produkt i najbardziej świetlaną przyszłość. Text wróci np. do 150 zł i będzie profit x3, Vercom i Fabrity pomęczą się i wskoczą kilkadziesiąt procent wyżej, po drodze wypłacając dywidendy... ale tylko DataWalk może dać wielokrotną stopę zwrotu.
  • Dywidenda Autor: ~RADE99999
  • Re: Dywidenda Autor: ~truth
  • Re: Dywidenda Autor: ~zz
  • Re: Dywidenda Autor: ~Rade999

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DATAWALK -3,62% 146,00 2026-02-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.